Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding
Romige, zachte mini boterkoekjes met witte chocolade en karamel! Jam!
Oef, deze mini boterkoekjes zijn, naast een regelrechte caloriebom, super lekker zacht, smeuïg en heerlijk! Het was zomaar een probeersel, na die dag ontzettende zin te hebben in boterkoek. Maar ja, gewoon boterkoek, is ook maar zo gewoon. En dus na mijn twee favoriete extra’s, witte chocolade en karamel, toe te voegen aan mijn recept van boterkoek, is een nieuw recept voor mini boterkoekjes geboren! Ik doe ze in cupcake vormpjes, et voilà!
Ingrediënten
Ingrediënten koekjesdeeg
- 100 gram suiker (ik gebruikte rietsuiker, kristal kan ook)
- 100 gram zachte boter
- 100 gram bloem
- 15 gram ei en de rest om te bestrijken
- 50 gram gehakte witte chocolade
- snuf zout
- gezouten karamelsaus (optioneel, ook zonder heel lekker)
Bakplaat met mini muffinvormpjes
Bereiding
Bereiding mini boterkoekjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pak een mixer (of zo’n elektrisch hakmolentje kan ook prima) en meng ei, boter, zout en suiker door elkaar. Voeg daarna bloem en witte chocolade toe en meng of mix kort door.
Vet je mini muffinvorm een beetje in en lepel overal een hoopje deeg in. Vul hiermee ongeveer de helft van het vormpje. Maak met een lepel een soort van kuiltje. Schep overal een beetje karamelsaus in. Deze stap kan je ook overslaan eventueel. Dek af met een beetje deeg en maak het vormpje vol. Bestrijk tenslotte met wat ei.
Bak de mini boterkoekjes af in de oven op 180°C in ongeveer 12 minuten. Houd je van wat meer krokant aan de buitenkant? Bak ze dan nog wat langer. Met 12 minuten zijn ze volledig zacht en smeuïg.
Lees ook:
R E C E P T | Kokosbollen met amandel en chocolade
R E C E P T | Chewy koekjes met witte chocolade en macadamianoten
R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met drank (Baileys)
R E C E P T | Chocoladetaartjes met chocoladebotercrème en nog meer chocolade
> Of ga naar het Overzicht recepten
Geef een reactie