Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding
Alle ballen verzamelen!
Als groot fan van de welbekende madame Cocos kokosbollen en vele belangrijke proefsessies later, is het weer tijd voor een uitprobeerreceptje. Aangezien de lading proef kokosbollen binnen no-time verdwenen was in de hongerige monden van mijn gezelschap, kan ik denk ik wel concluderen dat deze variant op het recept best geslaagd is! Eigenlijk kan je beter niet vergelijken; houd je van kokos, houd van je ballen (ha ha) en houd je van chocolade en vooral: zoek je een makkelijk recept? Dan zit je hier goed!
Easy! Eigenlijk niet eens een mixer nodig. Tijd om je handen vies te maken en ballen te draaien. Het recept voor makkelijke en heerlijke kokosbollen!
Ingrediënten
Ingrediënten kokosbollen
- 250 kristalsuiker
- 175 geraspte kokos
- 50 gram amandelmeel
- 120 gram eiwit (ik gebruik eiwit uit pak omdat ik lui ben, maar eieren splitsen kan natuurlijk ook)
- 200 gram goede witte chocolade in stukjes (melk of puur kan ook)
Bakplaat met bakpapier en eventueel een ijsschep of weegschaal om ze enigszins gelijk te maken (op het oog kan ook natuurlijk, beter niet als je scheel bent)
Bereiding
oven: 180°C | baktijd 15 minuten
Bereiding kokosbollen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Geloof me, dit is zó simpel: je neemt een mengkom. Je weegt alle ingrediënten af. Je gooit alles in een kom. Je mengt alles (dit mag met een mixer, maar ook met je handen). En aangezien je handen sowieso vies worden is met je handen echt net zo makkelijk.
Is alles goed gemengd, dan ga je ballen draaien! Je kan een weegschaal gebruiken om hoopjes af te meten, een ijsschep of lepel om een beetje gelijke ballen te creëren. Doe je dat niet, ook prima. Want zeg nou zelf: sinds wanneer zijn alle ballen van gelijke grootte? Precies.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gooi daar die vers gedraaide ballen op, de oven in en afbakken maar!
De ballen hoeven absoluut niet bruin te zijn, beetje goudbruin is oké. In 15 minuutjes zijn ze ongeveer goed. Ze moeten in ieder geval niet meer uit elkaar vallen. Van buiten een beetje krokant en vanbinnen heerlijk zacht, bomvol chocolade!
Melk chocolade ziet er op een of andere manier toch wat minder lekker uit. Net tijgerbolletjes. Maar houd je niet van witte chocolade: prima optie!
Lees ook:
R E C E P T | Soesjestoren (croquembouche) met witte chocolade en gezouten karamel
R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met drank (Baileys)
R E C E P T | Chocoladetaartjes met chocoladebotercrème en nog meer chocolade
> Of ga naar het Overzicht recepten
Geef een reactie