Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding
Tijd voor lekkere chewy koekjes met witte chocolade en macadamia!
Ohhh, deze koekjes zijn mijn nieuwe favoriet! Serieus waar. En ze zijn het allerlekkerst als ze nog zacht en chewy zijn aan de binnenkant. Met van die heerlijke macadamianoten. Helemaal niet vet of vol calorieën, nee joh. Het zijn maar kleine koekjes. Oké, als je een hele plaat eet, dan zijn ze niet het allerbeste voor de lijn. En dat is nou net wat je gaat doen wanneer je dit recept hebt uitgeprobeerd: ze allemaal opeten! Dus maak een plaat, geef een deel weg (dat is dan weer wel handig voor de lijn en ook gewoon leuk) en eet de rest lekker zelf op! Want dat wil je, geloof me.
Ingrediënten
Ingrediënten koekjesdeeg
- 175 gram bloem
- 175 gram gesmolten boter
- 175 gram suiker
- 1 ei
- 200 gram gehakte witte chocolade
- 65 gram macadamianoten in stukjes
- 1/3 zakje bakpoeder
- snuf zout
Bakplaat met bakpapier of muffinvorm
Bereiding
Bereiding koekjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pak een mixer en mix ei en suiker door elkaar. Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en mix nog even kort. Pak een spatel of lepel en roer de gehakte witte chocolade en de gehakte macadamianoten toe.
Pak nu twee lange stroken met vershoudfolie en schep het koekjesdeeg erop en maak er een worst van. Dit hoeft allemaal niet zo netjes. Als het maar in de vriezer of koelkast kan en je er later stukjes van kan snijden. Maakt je leven een stuk makkelijker.
Laat het deeg nu hard worden in de koelkast of vriezer. Het meest ideale is om het deeg de avond of dag van te voren te maken.
Op het moment dat je wil gaan bakken, verwarm je de oven voor op 180°C.
Je kan 2 dingen doen: stukjes van je koekjesworst afsnijden en hoopjes op een bakplaat leggen óf (en dat is mijn favoriet) een muffinblik of iets soortgelijks en daar stukjes deeg in leggen. Dan krijg je mooie rondje, egale koekjes!
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in 15 minuten lichtbruin. Ik heb een paar keer gehad dat ze te bruin waren. Dan zijn ze knapperig (ook lekker), maar lekkerder zijn ze zacht! Liever iets te licht dan te bruin dus.
Het leukste aan bakken blijft toch het weggeven! Verpak de koekjes in een schattig zakje, leuke sticker erop en weggeven maar!
Lees ook:
R E C E P T | Soesjestoren (croquembouche) met witte chocolade en gezouten karamel
R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met drank (Baileys)
R E C E P T | Chocoladetaartjes met chocoladebotercrème en nog meer chocolade
> Of ga naar het Overzicht recepten
Geef een reactie