RECEPT | De allerlekkerste cake bonbons met drank

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding | Bestellen

Waarom een verjaardag vergeten geweldig is

Thema: bakken met booze 

Laats zei een vriendin: “Jij bent altijd zo goed in dingen onthouden. Dan stuur jij een appje in de groep om iemand te feliciteren en dan denk ik ‘shit, dat was ik vergeten’.” Nou, dank je, maar geloof me, ik vergeet echt genoeg. Zoals ex-scharrels, die hebben op een of andere manier geen plek in mijn geheugen gekregen. Verbannen uit mijn gedachten. Zal wel een reden hebben. Maar ook verjaardagen. Daar voel ik mij dan wel weer mega schuldig om. Toen nog wel.

Zo vergat ik ooit de verjaardag van mijn beste vriendin. Naja, in my defense, toen ik haar ’s morgens sprak sliep ik nog half en dacht ik er niet aan. Als ik haar nou ’s middags had gesproken, ja, dan had ik allang een verjaardagsmelding van Facebook gehad en was ik het dus niet vergeten. Je zou denken, dit gebeurt niet nog eens. Dus wel. Bij mijn oom vorige maand. Geen kaartje gestuurd, geen appje gestuurd. Gewoon compleet vergeten. En dus wilde ik hem verrassen met een ‘beter-laat-dan-nooit-traktatie’. Dan is hij vast zo weer vergeten dat ik hem niet gefeliciteerd heb. Wees dus eigenlijk blij als ik je verjaardag vergeet. Dan krijg je tenminste iets.

Ik dacht ik maak een lekkere cakerol, zo één van biscuittaart en die vul ik dan. De cakerol mislukte: te knapperig om te rollen. Jawel, weer een misbaksel. Niet om aan te zien. “Je kan er toch een soort messy taart van maken”, hoor ik iemand zeggen. Wat denk je nou? Ik ga een traktatie bij iemand langs brengen en dat ziet er dan als een slagveld uit? Uh, nee. Hij bracht mij wel op het idee er iets anders van te maken. Held! Ik gebruikte de cakerol om de allerlekkerste cake bonbons van te maken.

Heerlijk bonbons met een rijke vulling en laagje witte chocolade. En drank. Ja, heb je haar weer met d’r drank. Zo lekker, dat ik ze eigenlijk gewoon allemaal zelf wil opeten. Wat nou beter-laat-dan-nooit-traktatie. Verjaardagen vergeten is geweldig! Deze bonbons zijn geweldig! Maak ze dus niet om weg te geven, maar houd ze allemaal voor jezelf. Allemaal.

Ingrediënten

Ingrediënten bonbons

  • 100 gram verkruimelde biscuittaart of cake (zelf gemaakte of zelf gekocht)
  • 40 gram gesmolten roomboter
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel melk of drank naar keuze (ik gebruik Baileys)
  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram melk chocolade

Bereiding

Verkruimel de cake met je handen tot fijne stukjes of maal in een keukenmachine. Voeg in een mixer de amandelmeel, drank of melk (niet gelijk teveel, toevoegen kan later altijd nog), gesmolten boter, poedersuiker en vanille aroma aan toe. Laat draaien tot een smeuïge massa. De massa moet dik genoeg zijn om bolletjes van te rollen. Is het te droog? Voeg dan nog wat melk of drank toe. Is het mengsel te zacht om balletjes van te draaien? Zet een half uurtje/uurtje in de vriezer. 

Draai met je handen balletjes van de cakevulling. Gebruik bijvoorbeeld een maatlepel om hoopjes vulling te pakken die ongeveer even groot zijn. Leg de cakeballetjes op een bord bekleed met bakpapier en laat opstijven in de koelkast.

Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie. Zet hiervoor een kom op een pan met kokend water. De kom mag het water niet raken. Hak de chocolade in stukjes en laat in de kom smelten.

Haal de cakevulling bolletje uit de koelkast. Haal deze door de gesmolten chocolade. Doordat de vulling koud is wordt de chocolade al snel hard.

Smelt vervolgens ook wat melkchocolade au-bain-marie. Doe deze in een klein spuitzakje of pak een lepel en maak wat sliertjes over de witte chocolade. Ziet er leuk uit hè? Eigenlijk was dat dan weer om lelijke stukjes witte chocolade te bedekken, maar stiekem ook gewoon veel leuker.

cake bonbons met witte chocolade

Bestellen

Grote kans dat als je ze bestelt, ze nooit bij jou terecht komen. Omdat ik ze dan zelf heb opgegeten. Maar je kan het altijd proberen. Stuur mij een berichtje of mailtje!

cake-bonbons

Lees ook

R E C E P T | Cinnamon roll cake

cinnamon roll cake

R E C E P T | Cupcakes Baileys en chocolade

cupcakes-baileys-chocolade

R E C E P T | Smeuïge triple chocolade brownies

triple chocolade brownies

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: