RECEPT | Chocoladetaartjes met chocolade botercrème en nog meer chocolade

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding | Bestellen

Van dit chocoladetaartje word je intens gelukkig. En dik.

Thema: chocolade 

De meeste vrouwen houden van chocolade. Niet zomaar een beetje hè. Chocolade is voor velen iets waar je ze wakker voor kan maken. Nu zal ik je vertellen: ik vind chocolade echt het allerlekkerste eten wat er is. Hemels. Ik houd er echt van. Witte chocolade, chocolade met karamel, heerlijk gevulde bonbons, brownies. Drank met chocolade. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Maar hoeveel ik ook van chocolade houd, wáág het niet mij er voor wakker te maken! Als jij ’s nachts aan mijn bed staat met chocolade, al is het met de lekkerste doos bonbons die ik ooit gegeten heb. Ook al is het een mand vol met chocoladerepen, chocoladetaartjes en nog meer chocolade lekkernijen, genoeg om een leven lang van te eten. Met een heerlijk glas witte chocolademelk met slagroom erbij. Als jij mij ’s nachts wakker maakt, dan verkoop ik je een mep. En niet zo’n beetje ook. Ik vraag mij ook sowieso af hoe je dan binnen bent gekomen. Of wie je heeft binnen gelaten. Want die verkoop ik een nog hardere mep. Ik houd namelijk nog meer van slapen. Dat is het ultieme genot. En op de tweede plek komt dan chocolade. En op een bepaald moment in de maand is de behoefte naar chocolade nóg groter. Dat kan toch bijna niet, zul je denken. Toch wel. Chocolade gaat dan van een genot over in een soort van troostvoedsel. Je snakt er naar (of dat denk je dan) en het lijkt nog beter te smaken. Misschien is het gewoon een super goed excuus. Mannen geloven dat. Dus, beste mannen, is je vrouw ineens een hele week chago? Rijd even naar de supermarkt om een paar repen chocolade en wie weet doet het wonderen. Chagrijnig zijn komt ook vaak gewoon door de honger, dus de repen hebben sowieso een grote kans van slagen. Is ze dan nog steeds chagrijnig? Dan, vriend, heb je het waarschijnlijk echt te bont gemaakt en kan je beter een weekje gaan overnachten bij je ouders.

Óf maak deze chocolade cupcakes met chocolade botercrème en nog meer chocolade. Perfect voor die tijd van de maand. En natuurlijk ook voor de rest van de maand. Een ultiem genot voor chocolate lovers! Hier word je vriendin intens gelukkig van (en jij dus ook). En dik. Lekker machtig, zodat niet alleen het taartje bomvol chocolade zit, maar je vriendin na het eten ook. Dus maak deze voor je chagrijnige geliefde. Of niet, als je net zin had in een weekje bij je ouders.

Ingrediënten chocoladetaartje met chocoladebotercrème en nog meer chocolade

Ingrediënten chocoladetaartjes/cupcakes

 • 45 gram cacaopoeder
 • 80 ml zonnebloemolie
 • 100 gram bloem
 • 1/4 theelepel bak soda
 • 3/4 theelepel bakpoeder
 • 1/4 theelepel zout
 • 100 gram kristalsuiker
 • 100 gram rietsuiker
 • 2 grote eieren op kamertemperatuur
 • 2 theelepels vanille aroma
 • 120 ml karnemelk

Ingrediënten chocolade botercrème

 • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 250 gram poedersuiker
 • 50 ml melk of slagroom
 • 1/4 theelepel zout
 • 2 theelepels vanille aroma
 • 45 gram cacaopoeder

+ wat extra chocolade voor de decoratie, bijvoorbeeld een stukje puur en witte chocolade.

Bereiding

Bereiding taartjes/cupcakes

Zeef cacaopoeder. Meng de bloem met de cacaopoeder, bakpoeder, bak soda en zout goed door elkaar met een garde.

Mix in een kom de olie, karnemelk, kristalsuiker, rietsuiker, vanille aroma en eieren schuimig en luchtig.

Voeg beetje voor beetje het eiermengsel bij het cacaomengsel en roer net lang genoeg door (niet mixen) tot het een egale massa is. Schrik niet, het is een heel dun beslag.

recept chocoladetaartjes met chocolade botercreme

Pak je muffinvorm of cupcakevormpjes erbij en vul deze voor de helft. Niet voor 3/4 of bijna vol, maar precies de helft. Dan krijg je het perfecte taartje/cakeje.

bereiding-recept-2-chocolade-cupcakes-vankoektotcake

Bak de cupcakes in de oven op 175°C in 18 minuten gaar. Test of een prikker er droog uitkomt, dan zijn ze gaar. Laat afkoelen op een rekje.

Bereiding chocolade botercrème

Terwijl de cupcakes in de oven zitten, kun je beginnen aan de chocolade botercrème. Pak een mengkom erbij en gooi hier de zachte boter in. Je begint met het los mixen van de boter. Schraap de boter van de randen van de mengkom en voeg de suiker toe. Mix nu tot de boter romig is. Voeg de cacaopoeder, zout en vanille aroma toe en roer of mix even door. Zet ondertussen de melk of slagroom in de magnetron en laat goed heet worden (tegen de kook aan). Dit zorgt er straks voor dat de poedersuiker smelt. Voeg al roerend de hete melk toe. Laat nu verder draaien. Dit duurt echt wel een tijdje. Heb je dus een elektrische mixer, dan kan je deze gewoon een tijdje zijn gang laten gaan. Zeker wel 10 minuten. Als de botercrème klaar is schep je deze in een spuitzak met een gekarteld mondje.

recept chocolade botercreme

Chocolade versiering

Je kan het taartje natuurlijk decoreren zoals je wil. Rasp wat pure en witte chocolade of hak een reep in hele kleine stukjes en strooi deze erover. Ook kan je chocolade smelten en zigzag wat sliertjes over de toef (die ja straks gaat spuiten) van de cupcakes spuiten.

Ik heb chocolade gesmolten en getempereerd en hiermee op een bakpapiertjes wat sliertjes gespoten om zo (harde) chocolade ter decoratie in het cupcakes te kunnen steken.

Samenvoegen

Pak je afgekoelde cupcakes en de chocolade botercrème erbij. Verwijder de papiertjes van de cupcakes, dat staat net wat chiquer. Spuit mooie grote toeven botercrème op je taartjes. Bestrooi met wat geraspte witte en gehakte pure chocolade voor de bite. En maak af met je chocolade versiering.

recept chocolade cupcakes met chocolade botercreme

Bestellen

Is het bijna die tijd van de maand en heb je behoefte aan chocolade? Is je vrouw chagrijnig? Of heb je er zelf zin in? Maak ze met dit recept of bestel ze bij mij. Stuur maar een berichtje of mailtje!

Lees ook:

R E C E P T | Macaron trifle met witte chocolade, banketbakkersroom en karamel

trifle met macarons, witte chocolade, mascarpone en karamel

R E C E P T | Gezouten karamelsaus

bereiding en recept gezouten karamel saus

R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met drank

cake-bonbons

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: