HOW TO | Chocolade drip cake

Hoe maak je een taart met chocolade drips?

Je kan er niet omheen: de chocolade drip cakes! Waar je ook kijkt, de meeste taarten hebben tegenwoordig zo’n mooie drip als versiering. En je ziet ze in alle soorten en maten: van melkchocolade drips tot allerlei gekleurde drips.

Drips maken is even een handigheidje, maar helemaal niet moeilijk! Ik leg je uit hoe het werkt!

Ingrediënten

Witte- of melkchocolade drip

  • 150 gram chocolade (wit of melk)
  • 45 gram slagroom
  • Kleurstof

Benodigdheden

  • Magnetronschaaltje
  • Spatel of lepel
  • Flacon met kleine ronde opening
  • Gekoelde taart bedekt met botercrème
  • Draaiplateau

How to chocolade drips

Maak de ganache

Maak eerst de chocolade ganache voor de drips. Ik heb de ingrediënten gegeven voor witte en melk chocolade drips. Voor pure chocolade heb je meer slagroom nodig. Wil je de drips een leuk kleurtje geven, dan pak je witte chocolade.

Breek de chocolade in stukjes in een magnetronbestendig schaaltje. Voeg hier de slagroom aan toe. Let op, dit komt vrij nauw! Iets teveel slagroom kan er al voor zorgen dat je drip te ver uitloopt. En een dikke drip die niét naar beneden zakt, wil je ook niet. Gebruik dus je weegschaal en weeg alles netjes af!

Zet je schaaltje in de magnetron op ongeveer 900W en laat 1 minuut smelten. Roer het geheel door. Is het nog niet gesmolten? Verwarm het dan nog even, per 10 seconden.

Wanneer je een gekleurde drip wilt, kan je nu een druppeltje gel kleurstof toevoegen. Roer goed door. Dit hoeft geen speciale chocolade kleurstof te zijn. Dat heb je alleen nodig bij enkel gesmolten chocolade. Door de toevoeging van slagroom kan je gewoon normale gel kleurstof gebruiken.

Pak nu een plastic flaconnetje voorzien van een klein ronde opening. Zo’n soort sausflesje (zie foto’s). Giet de chocolade ganache in het flaconnetje.

Drip maken

Pak je taart erbij die bedekt is met botercrème en minimaal een uurtje in de koelkast heeft gestaan. Doordat de taart is gekoeld stolt de chocolade sneller en loopt je drip niet helemaal naar beneden. Als je dat juist wel wil, kan je ook iets meer slagroom toevoegen aan de ganache.

Zet de taart op een draaiplateau.

Pak je flacon met ganache erbij. Je gaat de drip vanaf de rand naar beneden laten lopen over de zijkant van de taart. Helemaal rondom. Later kun je, als je dat wil, ook de bovenkant opvullen.

How to | Zo maak je chocolade drips op een taart | van koek tot cake

Terwijl je een beetje ganache uit het flesje knijpt (of laat lopen) zie je dat deze naar beneden loopt. Je weet nu ook hoeveel ganache je nodigt hebt voor wat voor soort lengte drip. Je gaat nu een stukje naar rechts, want je wil wel wat ruimte tussen de drips en na ongeveer een centimeter maak je weer een drip. Het leukste is om te variëren in lengte, dus knijp de ene keer meer ganache uit het flesje dan de andere keer.

how-to-zo-maak-je-chocolade-drips-taart-van-koek-tot-cake(2)

How to en recept | Zo maak je chocolade drips op een taart | van koek tot cake

How to en recept | Zo maak je chocolade drips op een taart | van koek tot cake

Als je helemaal rond bent, kun je als je wilt, de ganache aan de bovenkant verder opmaken. Je kan een randje doen of de gehele bovenkant opvullen. Dit recept is genoeg voor een klein taartje van ongeveer 15 centimeter.

Voorbeelden

Hieronder wat voorbeelden van drips in allerlei kleuren!

Lees ook:

R E C E P T | Basisrecept vanille cupcakes

recept van koek tot cake vanille cupcakes

HOW TO | Botercrème toef met meerdere kleuren

recept-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(2)-ideeën-hapjes

R E C E P T | Blondies met een swirl van framboos of aardbei

Recept blondies met aardbei

> Of ga naar overzicht recepten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: