Over de taarten

De lekkerste Italiaanse merengue botercrème taarten

Bij van koek tot cake ben je aan het adres voor inspiratie en gratis recepten voor de lekkerste taarten voorzien van een heerlijke, romige, smeuïge Italiaanse merengue botercrème. Dat is wat je aan de buitenkant van mijn taarten ziet. En dat is dus geen fondant! Een bewuste keuze.

Met fondant? Nee, de heerlijkste botercrème!
Er is een periode geweest dat alle taarten werden bekleed met fondant. Maar zeg nou zelf: vind je dat echt lekker? Ik niet! Maar botercrème? Dat klink vet en machtig? Een Amerikaanse botercrème is inderdaad vrij machtig en smaakt ook echt naar boter. Maar een Italiaanse merengue botercrème? Oelala! Om je vingers bij af te likken. Maar echt waar, deze botercrème smaakt in de verste verte niet naar boter. Fluweelzacht, romig en o zo lekker.

Laat de taart op kamertemperatuur komen
Belangrijk om te weten is dat Italiaanse merengue botercrème wel even op kamertemperatuur moet komen. Dan wordt hij lekker zacht en is de taart (cupcakes trouwens ook) op zijn lekkerst.

Tips voor het snijden van taarten
De taarten worden over het algemeen versierd met een overdaad aan decoratie: snoepjes, chocolade, koekjes, fondant etc. Het klinkt misschien logisch, maar toch vraagt iedereen: hoe kan ik de taarten nu het beste snijden met al die versiering. Simpel: haal de (meeste) decoratie er gewoon af. Leg het even apart, snijd de taart, en verdeel de decoratie daarna weer over de bordjes!

Verder is het handig een groot hoog glas te pakken. Vul deze met koud water en doe je mes hier even in. Na iedere keer dat je een puntje taart hebt gesneden, maak je het mes weer nat. Dit maakt het snijden van de taart zoveel makkelijker! Geloof me!

Nieuwsgierig naar de taarten? Zie mijn inspiratiepagina!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: