RECEPT | Blondies met een swirl van aardbei of framboos

Direct naar het recept: ingrediënten | bereiding

Blondies met een swirl van aardbei of framboos. Zonder stukjes en pitjes.

Thema: gebak

Weet je wat ik nou echt goor vind? Zowel qua smaak, maar ook hoe het klinkt als je het uitspreekt of ergens leest: eten met stukjes of pitjes. Eten met stukjes klinkt voor mij als kots met brokjes: ranzig. Waarom wil je stukjes in je eten? En als het er dan niet in zit, hoef je dat ook echt niet vermelden, want dat klinkt net zo smerig: “Yoghurt met aardbeiensmaak: zonder stukjes!”. Nee, gadver. Ik kan er niet tegen. Maar los van hoe het klinkt, ik vind pitjes vaak ook gewoon echt niet lekker in mijn eten. En dan met name pitjes uit fruit. Sommigen verklaren mij voor gek, omdat die pitjes volgens hen verwaarloosbaar zijn. Nou sorry, maar als ik een kiwi eet en ik hoor en voel vervolgens alleen maar geknars in mijn mond, dan kan ik daar dus niet van genieten. Ik voel me dan als een paard die op een wortel kauwt, of als een vriendin die een stuk misbaksel brood eet. Ik kan het niet aan. Bij ieder hapje van die keiharde dingetjes tussen je tanden. Helemaal horror als ze daarna ook nog tussen je tanden blijven zitten. Hoe kan dat nou lekker zijn? En het is nog geen gezicht ook. En ik vind het jammer, want de smaak van bijvoorbeeld frambozen, kiwi’s en bessen vind ik dan wel weer heerlijk. Om die reden pureer en zeef ik graag fruit en voeg het dan pas ergens aan toe. Of het nu voor in ijs, mousse of cake is: alles door de zeef! Tegenwoordig hebben ze ook pakken vruchtenpuree, gewoon in de supermarkt. Super handig. Fluweelzachte vruchtenpuree die je zo in een baksel kan gooien. Wat een feest! En daar staat gelukkig niet op de verpakking: zonder stukjes.

Pak je vruchtenpuree erbij en ga aan de slag met deze heerlijke smeuïge blondies met een swirl van aardbei of framboos. En die swirl maakt het uiterlijk net wat specialer! Het oog wil tenslotte ook wat. Daar kan je mee aankomen op een feestje.

Ingrediënten

  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 50 tot 200 ml aardbeipuree of frambozenpuree
    hoeveelheid naar smaak: 50 – 100ml is een lichte smaak (zodat je kan zeggen: met een vleugje aardbei, klinkt ook leuk), 100 – 200ml is een zeer aanwezige smaak. Aardbei maakt het geheel nog zoeter, de framboos maakt het lekker fris/zuur tegen het zoete van de cake, daar kan je met gemak 200ml van gebruiken.

 

Bereiding

oven: 175°C | vierkant bakblik 20 x 20 cm

Verwarm de oven voor op 175°C.

Vet een muffin blik of vierkante bakvorm in en bekleed met bakpapier.

recept blondies met aardbei

Doe de witte chocolade samen met de boter in blokjes in een magnetronbestendig schaaltjes (foto 1) en smelt dit samen in de magnetron (foto 2). Doe dit op de hoogste stand in stapjes van 30 seconde en roer tussendoor steeds even. Ga door tot het volledig gesmolten is (foto 3). En zet aan de kant voor later.

recept blondies met aardbei

Doe de eieren met zout in een grote mix kom (foto 1). Klop de eieren met een garde (of handmixer) schuimig (foto 2). Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe (foto 3) en klop verder schuimig met een garde (of handmixer) (foto 4).

Voeg daarna de gesmolten boter met witte chocolade toe aan de eieren (foto 5) en klop/roer met een gare tot een egale massa. Dit hoeft maar heel kort en zit zo door elkaar.

Voeg tot slot de bloem toe (foto 6) en roer tot alles door elkaar zit.

Giet het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm.

recept blondies met aardbeien swirl

Pureer de aardbeien of frambozen en haal deze door een zeef. Of gebruik kant-en-klare aardbeienpuree/frambozenpuree (hier zijn de pitjes al uitgehaald en klaar voor gebruik). Giet de aardbeienpuree in een maatbekertje of schenk kannetje en giet het patroon zoals op de foto (foto 1). Pak vervolgens een prikker en haal deze door de aardbeien swirl. Doe dit zoals op de foto (foto 2.). Begin bij het kruis link in de hoek en volg de lijnen. Maak dit patroon over de volledige cake. Zodat je het resultaat krijgt van de foto 3.

Bak de blondie af op °C in ongeveer 35 minuten. Controleer of de blondie gaar is na 30 minuten door er met een prikker in de steken. Komt deze er droog uit? Dan is de blondie klaar.

blondies witte chocolade met aardbei

Laat de blondie afkoelen op een rekje. Snij daarna de randjes/kontjes eraf en snij van de rest mooie blokjes.

Iets leuks doen met de restjes/randjes? Maak er cake bonbons van!

blondies-met-aardbei-recept-van-koek-tot-cake-2

Recept blondies met aardbei

Foto’s: blondies met aardbei (50 ml)

De blondies kun je een paar dagen buiten de koelkast bewaren en blijven heerlijk smeuïg. De dag erna zijn ze sowieso lekkerder dan net gebakken, lekker plakkerig. Langer bewaren? Blondies kun je, net als brownies, heel goed invriezen!

Lees ook:

R E C E P T | Smeuïge triple chocolade brownies

triple chocolade brownies

R E C E P T | Cheesecake bars met chewy bodem, witte chocolade en karamel

recept cheesecake bar chewy bodem van koek tot cake karamel witte chocolade

R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met drank

cake bonbons recept van koek tot cake

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: