HOW TO | Toef botercrème met meerdere kleuren

Hoe maak je een toef met meerdere kleuren?

Heb jij hem wel eens voorbij zien komen: de botercrème toef met meerdere kleuren? Zoals bijvoorbeeld de babyshower cupcakes voor een jongen met een toef van meerdere tinten blauw. Of de unicorn cupcakes met regenboog kleuren. En vraag jij je nu misschien af: “Hoe krijg ik dat in hemelsnaam voor elkaar zonder allerlei tools aan te moeten schaffen”? Snap ik. Eigenlijk is het heel simpel; ik leg het je uit!

Cupcakes met roze toef zilver goud zwart en wit - bestellen Vlissingen Middelburg Oost-Souburg - van koek tot cake

cupcakes-jongen-blauw-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(3)-ideeën-hapjes

How to

Nodig: vershoudfolie, spuitzak, eventueel een spuitmondje naar keuze.

How-to toef botercrème verschillende kleuren en tinten

Stap 1. Botercrème maken

Maak een botercrème naar keuze (het recept voor heerlijke Italiaanse meringue botercrème volgt later) en verdeel deze over verschillende bakjes.

Stap 2. Botercrème kleuren

Geef ieder bakje met botercrème een ander kleurtje naar wens. Voor een babyshower, kraamfeest of babyborrel kun je verschillende tinten roze of blauw nemen. Ga je voor unicorn cupcakes? Kies dan vrolijke, felle regenboogkleuren!

Stap 3. Folie

Leg een vel vershoudfolie op je aanrecht. De lengte van het vel moet een stukje langer zijn dan je spuitzak. Leg hier een tweede vel van ongeveer dezelfde grootte, een beetje overlappend, naast. Je hebt nu een groot rechthoekig oppervlakte.

Stap 4. Botercrème verdelen

Pak nu de bakjes met verschillende kleuren botercrème erbij en maak per kleur een lange strook over de lengte van de vershoudfolie. De lengte van de stroken botercrème moeten ongeveer even groot zijn als de lengte van je spuitzak. De stroken hoeven absoluut niet netjes te zijn. Schep per kleur steeds een paar hoopjes en strijk deze uit met je lepel, mesje of spatel.

Stap 5. Rol maken

Vouw de folie nu dicht tot een rol of worst, beginnend vanaf de brede kant van je laatste strook. Rol naar je toe en rol stevig dicht. Knoop één zijde van de rol dicht en laat de andere zijde open. De rol komt met de open zijde naar beneden in je spuitzak. Zorg dat deze helemaal vrij is, dus vouw of knip een eventueel teveel aan folie weg.

Stap 6. Spuitzak vullen

Pak je spuitzak erbij. Indien je een spuitmondje gaat gebruiken, plaats je deze in de spuitzak. Pak de rol met botercrème en leg deze met de open zijde naar beneden in de spuitzak. Helemaal tot aan de opening/spuitmondje.

Stap 7. Klaar om te spuiten

Je botercrème is klaar voor gebruik! Druk de botercrème goed van boven naar beneden door de spuitzak.

Toef spuiten

Pak je cupcakes erbij en maak mooie toefjes! Zijn de cupcakes voor een babyshower, kraamfeest of babyborrel? Strooi er dan wat muisjes op en ze zijn helemaal af!

Meer babyshower of kraamfeest inspiratie nodig? Kijk dan hier!

cupcakes-jongen-blauw-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(2)-ideeën-hapjescupcakes-jongen-blauw-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(1)-ideeën-hapjescupcakes-jongen-blauw-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(4)-ideeën-hapjesCupcakes met roze toef zilver goud zwart en wit - bestellen Vlissingen Middelburg Oost-Souburg - van koek tot cakeCupcakes met roze toef zilver goud zwart en wit - bestellen Vlissingen Middelburg Oost-Souburg - van koek tot cake

 

Lees ook:

R E C E P T | Unicorn vanille cupcakes

recept unicorn vanille cupcakes
Unicorn vanille cupcakes

R E C E P T | Basisrecept vanille cupcakes

recept van koek tot cake vanille cupcakes
Vanille cupcakes
> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: