Over van koek tot cake

Lees mijn eerlijke, gênante, gekke verhalen, mijn avonturen in de keuken en mijn ergernissen in het dagelijks leven. Verlekker je aan de nieuwste taarten en andere lekkernijen die ik regelmatig (probeer) te maken. En ga zelf aan de slag met de recepten voor simpele baksels, ultiem comfort food, de meest mislukte probeersels en gebakjes om trots op te zijn! Alles geschreven met een knipoog, ontstaan uit een passie voor bakken.

Passie

Ik ben geen kok, ik ben geen bakker, ik ben geen patissier. Ik ben gewoon een amateur die het ontzettend leuk vindt om dingen te bakken, uit te proberen en vooral daarna op te eten. Oké, oké, en uit te delen. Uiteindelijk is dat toch ook het allerleukst aan bakken: iemand blij maken met jouw baksels. De super leuke reacties als ze de taarten komen ophalen of in ontvangst mogen nemen; daar doe ik het toch écht voor!

Bakken = ontspanning

Noem mij maar Mina Bakgraag, want ik bak ontzettend graag. Als het maar wel relaxed is en alsjeblieft zonder al teveel tijdsdruk (lees: ik ga ook echt nooit meedoen aan Heel Holland Bakt) liefst alleen, een drankje erbij (in het gebak ook goed), muziekje op en al mijn tijd en energie gebruiken om het mooiste resultaat te krijgen.

Testpanel

Naast taarten bakken probeer ik heel veel bakrecepten uit. En deze recepten vind je terug op mijn blog. Mensen uit mijn omgeving vragen wel eens: “Wat doe je met al dat zelfgemaakte eten?” Ik kan je vertellen: mijn ouders, zussen en aanhang -A.K.A. mijn testpanel- zijn best blij met mijn hobby. Na een baksessie wordt al het lekkers, of wat in mijn ogen in ieder geval (redelijk) goed gelukt is, verdeeld onder het panel.

Er gaat genoeg mis

En bij het uitproberen gaat er ook geregeld wat mis. Dan mieter ik strontchagrijnig mijn mislukte baksels van een afstand in de prullenbak, om daarna mokkend op de bank te gaan zitten. Om vervolgens van mijn vriend te horen dat ik het niet had mogen weggooien. Nee, jij hebt die zwartgeblakerde broodjes waar jij je tanden aan breekt en iemand zijn hersens mee kan ingooien dus echt niet meegekregen. Voor mij hoort dat er bij. Niet het gedeelte van je tanden breken, maar dat er wel eens wat mislukt. Soms zorgt dit juist voor hele nieuwe verrassende recepten. Soms betekent het dat ik het nog een keer, of een heleboel keren, opnieuw moet proberen. Soms doe ik het echt NOOIT meer, omdat het gewoon een super slecht en dom bedacht recept is, wat voorgoed vergeten moet worden.

Hoeveel ga je zelf opeten?

Weggeven is het leukst, maar opeten nog leuker. Ga je het dus zelf in één avond wegwerken op de bank in plaats van te gaan sporten? Of ga je toch maar doen alsof je super lief en sociaal bent en je daarom jouw baksels uitdeelt aan je omgeving, alleen maar omdat de meeste recepten caloriebommetjes zijn. Niemand hoeft te weten dat je eigenlijk gewoon niet net zo’n dikke kont wil als Karin die collega van je.

Maatwerk

Ik bak heel graag als hobby en dat kost tijd en geld. Zelf alles opeten is niet te doen en dus is het extra leuk als ik iets voor anderen kan maken! En dat doe ik dan ook met veel plezier voor vrienden en familie! Iedere taart en ieder gebakje is weer uniek en speciaal op maat voor ze gemaakt.

Omgeving Vlissingen, Middelburg

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: