RECEPT | Kerstboom schuimpjes

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding | Bestellen

Iedereen moet er aan geloven. Ook Spiderman en Kratos.

Thema: Kerst 

Kerst vind ik geweldig. Maar dan ook echt fantastisch. De leukste periode van het jaar. Ik word intens gelukkig van alles rondom Kerst: mooi versierde kerstbomen, overal lichtjes, versiersels, gezellig met familie zijn, feestelijke kersthapjes. En kerstfilms. Niet alleen de goede kerstfilms, als die er al zijn. Maar gewoon alle kerstfilms. Ook de super cheesy, vol slechte acteurs, met overal vrolijke geluidjes, belletjes en effectjes, zoetsappig en altijd met een goed einde. Waar je bij de eerste scène al direct weet hoe het afloopt. Nou en, heerlijk. Ik word er blij van en daar mogen anderen van meegenieten.

De radio staat al vrij snel op the Christmas station, waar ze op kantoor minder gelukkig mee zijn. En ook thuis wordt er ook iemand vrij chagrijnig van, waardoor bij het horen van de eerste tonen van ‘All I want for Christmas’ de radio al uit staat. Oké, ik geef toe, misschien wordt hij niet alleen chagrijnig van de kerstmuziek. En heb ik heel onschuldig niet alleen de boom versierd, maar ook zijn afgrijselijke monsterfiguur in de woonkamer. Die mij altijd vol afschuw aankijkt en die heel misschien nog wel eens per ongeluk sneuvelt. Momenteel is het monster gelukkig iets minder eng: hij heeft een vrolijk kerstmutsje op. En schiet met kerstballen. Sorry, maar iedereen moet er aan geloven. Jij kan vast ook echt niet begrijpen dat deze metamorfose niet op prijs gesteld wordt, toch? Alsof het mutsje speciaal voor hem op maat is gemaakt.

Kratos met Kerst

Wat hij dan gelukkig wel weer op prijs stelt zijn alle kerstgebakjes in huis. Niet dat het hem om de vorm gaat. Kijk, stiekem vindt hij het ook heus super cute, maar dan geeft een stoere vent natuurlijk niet toe. Nee, het gaat hem om de smaak. En eigenlijk zijn het ook gewone gebakjes. Maar dan in een andere vorm. Je kan namelijk van ieder gerecht of gebakje heel makkelijk een kerstvariant maken. Snij brownies in een piramidevorm en versier met wat gekleurde stippen en je hebt kerstboom brownies, strooi wat rood en groene kraaltjes over cupcakes en je hebt kerst cupcakes, snij je komkommer in de vorm van een sterretje en je hebt kerstkomkommers. Zie je? Zo simpel is het! Ik spuit mijn schuimpjes in de vorm van een boompje voor super schattige kerstboom schuimpjes. Strooi er wat glimmende kraaltjes op, zodat het net kerstballetjes zijn en wat glitters. En klaar is je shiny eetbare kerstboom.

Deel ze uit in plaats van kerstkaarten. Of geef ze aan je vriend, zodat hij snel vergeet dat je zijn Marvel verzameling hebt omgetoverd tot een kerstparadijs.

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • optioneel: kleurstof

Bereiding

oven: 100°C  hetelucht| bakplaat met bakpapier

Zorg voor een vetvrije mengkom. Splits 2 eieren en gebruik alleen de eiwitten. De eierdooiers kan je invriezen, of gebruiken voor een ander recept!

Klop met een mixer de eieren schuimig. Als ze schuimig zijn voeg je, terwijl je blijft mixen, lepel voor lepel de kristalsuiker en vanillesuiker toe. Mix door tot het mengsel een taaie massa is. Dit duurt echt wel een minuut of 5. Als het goed stevig is (het schuim blijft aan de mixer plakken) voeg je de kleurstof toe en mix je kort tot het egaal gekleurd is. Je kan van het mengsel uiteindelijk stevige pieken trekken.

bereiding-recept-kerstboom-schuimpjes-vankoektotcake

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Je gaat nu in laagjes de kerstboom spuitje. Spuit eerst de bodem, door één keer te spuiten en los te laten naar boven. Spuit daarop weer een laagje dat wat kleiner is en laat weer los naar boven. Spuit tot slot het topje, wat dus ook weer iets kleiner is dan de laag eronder. Trek naar boven weg voor een puntje op de kerstboom.

bereiding kerst kerstboom schuimpjes

Versier met kraaltjes en glitters. Droog de schuimpjes in een niet te lang voorverwarmde oven op 100°C in 1 uur en 45 minuten. Zet daarna de oven uit en laat minimaal 1,5 uur met dichte deur verder drogen. Je kan de schuimpjes ook de rest van de dag of nacht in de oven laten staan.

Bewaar daarna in een afgesloten trommel.

Bestellen

Het is echt zo simpel om deze schuimpjes te maken. Geloof me, jij kan dit! Maar goed, bestellen mag altijd. Stuur mij een mailtje of berichtje voor kerstboom schuimpjes of gewone schuimpjes mag natuurlijk ook. Altijd lekker.

Lees ook:

R E C E P T | De lekkerste kerstkoekjes

recept voor de lekkerste kerstkoekjes met icing

R E C E P T | Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met Baileys

cake-bonbons

R E C E P T | Blondies met witte chocolade

blondies met witte chocolade

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: