RECEPT | Smeuïge triple chocolade brownies

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding

Paaseieren eten in december

thema: Pasen 

De hele maand november en december word je doodgegooid met recepten rond speculaas: van pepernoten tot gevuld speculaas. Alsof dit de rest van het jaar ineens niet meer smaakt. En dat terwijl de pepernoten alweer in de winkel liggen als de paaseieren nog tussen onze kiezen zitten.

Pepernoten zijn eigenlijk bijna altijd een soort van verboden middel buitenom de feestdagen geweest. Je wil het diep vanbinnen heel graag, maar dit wordt niet geaccepteerd door de maatschappij. Eerst zit je te klagen bij de buurvrouw dat het zo ontzettend belachelijk is dat ze nu al weer in de supermarkt liggen. Vervolgens sta je in de supermarkt bij een rek met pepernoten en heb je er stiekem gewoon heel veel zin in. Maar nee, kopen kan echt niet. Want pepernoten eten buitenom de feestdagen is not done. Alsof het een ziekte is. Alsof ze dan nog niet smaken. Alsof ze nog moeten rijpen. Alsof je ze officieel pas mag eten als de Sint in het land is. Wie heeft dit eigenlijk bedacht? Zodra die met witte chocolade in de winkel liggen – en ik heb er zin in – koop ik een zak en eet ik hem in één ruk leeg. En dan schreeuw ik vervolgens van de daken, zonder schaamte: jongens, I dit it. Ik heb pepernoten gegeten in oktober. En dan? Mag ik nu niet meer bij jullie vriendenclubje horen. Fluisteren jullie achter mijn rug om: ‘kijk daar heb je die vroegtijdige pepernoteneter’. Gelukkig hebben we tegenwoordig pepernotenwinkels. Ik vind ze fantastisch. Ik stem voor feestdaglekkernijen het hele jaar door! En daarom bak ik vandaag speciaal voor Sinterklaas lekkere… brownies met paaseitjes!

Aangezien de paaseitjes nog nét niet in de winkel liggen, heb ik wel één klein probleempje: hoe kom ik aan paaseieren? Gelukkig is het ‘gewoon’ chocolade, dus pak ik wat ik in de kast heb liggen: van alles wat. Lekker door elkaar, zoals een zakje paaseitjes. Super smeuïge brownies en extra lekker met al die paaseieren extra stukjes chocolade. Bak ze en vrolijk Pa.. uh Sinterklaas!

Ingrediënten brownies met paaseieren extra chocolade

  • 185 gram boter

  • 200 gram pure chocolade

  • 3 grote eieren

  • 185 gram suiker

  • 85 gram bloem

  • 10 gram cacao poeder

  • 100 gram paaseitjes of chocolade naar keuze, bijvoorbeeld witte chocolade

  • 100 gram andere paaseitjes of chocolade naar keuze, bijvoorbeeld melkchocolade
  • optioneel: handje nootjes naar keuze, of neem een reep chocolade met nootjes

Bereiding

oven: 160°C | vierkant bakvorm 20 x 20 cm

Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.

Zet een kom op een pannetje met een beetje kokend water. De kom mag het water niet raken.
Snij boter in blokjes en snij of breek de pure chocolade in stukjes. Smelt dit au-bain-marie in de kom. Roer tussendoor, zodat het een egale chocolademassa wordt. Laat een beetje afkoelen.

Mix in een kom de eieren met de suiker (ongeveer een minuutje).
Voeg hier de deels afgekoelde chocolade aan toe en meng het door.
Voeg de bloem en cacao toe en spatel of roer erdoorheen.
Hak de verschillende soorten chocolade, en eventueel de nootjes, in stukjes en en voeg deze tot slot toe aan het mengsel. Roer door.

Giet het beslagje in de bakvorm. Bak op 160°C graden in ongeveer 35/40 minuten gaar. Laat afkoelen voor je het in blokjes snijdt.

bereiding triple chocolade brownies

Tip: bak de brownie minimaal 1 dag van te voren. Hij wordt alleen maar lekkerder als hij wat langer ligt. Bewaar ze in de koelkast, dan zijn ze langer goed. Invriezen kan ook.

Bestellen

Ik kan mij bijna niet voorstellen dat je deze simpele brownies niet zelf gaat bakken. Zo makkelijk en ze smaken goddelijk. Je zal het wel te druk hebben met pepernoten eten. Geeft niks. Stuur mij een berichtje of mailtje.

Lees ook:

R E C E P T | Blondies met een swirl van framboos of aardbei

Recept blondies met aardbei

R E C E P T | Pompoentaart met chewy bodem

pompoencrème met slagroom toetje

R E C E P T | Zachte, smaakvolle speculaas

zachte speculaas

R E C E P T | Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

> Of ga naar het overzicht recepten

Een gedachte over “RECEPT | Smeuïge triple chocolade brownies

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: