RECEPT | Blondies met witte chocolade

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding | Bestellen

Hoezo sneeuwpop maken? Blijf binnen en ga bakken!

thema: chocolade 

Het sneeuwde in Nederland. Ja, oe, sneeuw. Het hele land in rep en roer. Code rood. Code oranje. Op Instagram, Snapchat en Facebook alleen maar foto’s van de sneeuw. Zo origineel. Ik heb dezelfde sneeuw in mijn achtertuin. Dus nee, ik hoef die sneeuwfoto’s van jou niet ook nog op mijn tijdlijn te zien. Ik kijk wel naar buiten. Eigenlijk wil ik helemaal geen sneeuw. Alleen op wintersport als ik compleet ingepakt ben. Maar hier, echt niet. Veel te koud. En onhandig. Vooral op de fiets. Dan lig ik voor ik het weet weer met m’n bakkes op de grond. Tussen alle andere fietsers. Kapotte elleboog, blauwe plekken en daarna met knikkende knieën verder. Leuk sneeuw. Of met de auto. Eerst sta je te koukleumen omdat je de auto moet ontdoen van sneeuw. Terwijl je juist met de auto gaat, omdat het warm en snel is. Dus niet. Had al op m’n werk kunnen zijn met de fiets voor de auto uit de sneeuw is. Vervolgens moet je nog veilig op je eindbestemming aankomen. Doodeng. Voor ik het weet tol ik weer over de weg. Ja, precies wéér. Ik zag een keer een filmpje over een slipcursus. Blijkbaar leer je dan, dat als je voelt dat je in de slip komt, dat je iets met je stuur moet doen. Om het gevaar te ontwijken of juist niet verder te slippen. Of zo iets. Dus toen ik met glad weer in de auto zat en door de bocht ging, voelde ik mijn auto wegglijden. Ik dacht dus mega intelligent te zijn en daarom deed ik, uh iets, met mijn stuur. Geen idee wat. Iets van een zwiep. Dus toen zat ik van het ene op het andere moment in Monsieur Cannibale en tolde ik in mijn koekblikje over de weg. Lachen man. Not. Ik dacht gelijk, shit, waarom denk ik weer eens ergens verstand van te hebben na het kijken van één filmpje. Dus terwijl ik over de weg tol komt het paaltje in de berm dichterbij en denk ik alleen maar: Neeeee, alsjeblieft, niet tegen het paaltje. Ik zal het nooit meer doen. Ik zal nooit meer net doen alsof ik weet hoe je moet slippen. Of was het hoe je het moet voorkomen? Weet ik veel! Nee, ik weet inderdaad niet veel. Het paaltje kwam dichter en dichterbij. En de auto stopte. In de berm. Net naast het paaltje. Oké, oké, ik heb mijn les geleerd. Een slipcursus volg je niet via een Youtube filmpje. En ik wil ook gewoon niet meer naar buiten met dit grafweer. Ik blijf binnen. Lekker bakken in mijn warme keukentje.

Deze heerlijk troostende blondies met stukjes witte chocolade zijn een goed recept voor tijdens een winters weertje. Lekker om te eten en om te zien. Zodat jij als enige foto’s van iets leuks kan posten tussen al die domme sneeuwfoto’s.

Inmiddels heb ik een verbeterd recept voor blondies (foto hieronder)!! Smeuïge blondies met een swirl van framboos. Liever dit recept? Klik dan hier of op de foto.

Liever meer koekachtige blondies? Scroll dan verder!

Recept blondies met aardbei

Ingrediënten blondies met witte chocolade

  • 80 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • 1/4 theelepel zout
  • 135 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram witte chocolade

 

Bereiding

heteluchtoven: 170ºC | muffinblik 20 x 20 cm

Verwarm de oven op 170ºC.

Bekleed een muffinblik of vierkante bakvorm met aluminiumfolie of smeer in met boter en bekleed met bakpapier.

Meng in een kom bloem, bakpoeder en zout.

Mix met een handmixer de zachte of gesmolten boter, suiker en vanille aroma ‘crèmig’. Klop hier vervolgens een ei door. Mix daarna beetje bij beetje de bloem door het beslag. Hak tot slot chocolade in stukjes en roer deze door het beslag.

Het is een stevig beslag. Schep het beslag in de vorm, verdeel en druk met de achterkant van een natte lepel aan. Met natte handen kan ook.

Bak in de oven op graden 160 graden in ongeveer 20 à 25 minuten.

recept bereiding blondies met witte chocolade

Laat afkoelen op een rekje. Snij de randen weg (en bewaar voor bijvoorbeeld cake bonbons) en snij daarna mooie blokjes. De blondies kunnen prima een dag van te voren gemaakt worden. Bewaar ze in de koelkast, dan zijn ze langer goed. Invriezen kan ook.

Bestellen

Zit je al te smullen achter je telefoon. Of laptop? Of tablet? Snap ik. Ik ook. En ga je dan nog steeds liever naar buiten om sneeuwfoto’s (als er nu sneeuw ligt tenminste) te maken. Je bent gek. Steel gewoon een foto van je buurman. Niemand ziet het verschil. Maar goed, zelf bakken ga je dus niet doen? Bestellen mag ook hoor. Stuur mij een mailtje of een berichtje!

Lees ook:

R E C E P T | Cinnamon roll cake

cinnamon roll cake

R E C E P T  | Baileys cupcakes en chocolade

cupcakes-baileys-chocolade

R E C E P T | Smeuïge triple chocolade brownies

triple chocolade brownies

> Of ga naar het overzicht recepten

2 gedachten over “RECEPT | Blondies met witte chocolade

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: