RECEPT | Cupcakes met Baileys en chocolade

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding | Bestellen

Cheaten met drank en chocolade

thema: bakken met booze 

Hoe lekker is dat gevoel van weekend. Thuiskomen en weten dat je de komende dagen kan uitslapen en dus lekker laat naar bed kan. Zonder dat je als een wrak met wallen onder je ogen wakker wordt van de wekker. En vervolgens de hele dag loopt te geeuwen achter je bureau. Alle tijd om volop leuke dingen te doen of gewoon helemaal niks te doen. Maar waar ik nog het meest naar uitkijk is heerlijk cheaten. Jullie lezen het goed: ik doe aan cheaten (verwar het niet met bedrog). In het weekend eet ik waar ik zin in heb en doordeweeks doe ik het rustig aan. Hoe denk je anders dat ik aan zo’n lijntje kom. Ja, dat lijntje waar jullie altijd over klagen als ik weer eens jullie niet-originele, oersaaie traktatie afwijs, waar je jaar in jaar uit mee aankomt. Het is niet dat die bakker in de straat alleen maar bolussen verkoopt. Misschien is lijnen dus gewoon een excuus om nee te zeggen tegen jouw gebrek aan originaliteit. Douw die bolus maar terug in je r*** de doos. Ik kies gewoon voor mijn bak sla met pitjes die ik iedere pauze als een braaf konijntje opeet. Om vervolgens ’s avonds gezond aan m’n bordje broccoli met kip te zitten. Iets wat echt geen straf is, wetende dat er ook weer een weekend aankomt. Waarin ik mijn rol als konijn inruil voor die van een lief klein varkentje en alles eet wat los en vast zit, liefst door elkaar en zoveel mogelijk. Dat is ook het moment dat ik ga bakken, omdat ik dan tenminste ook mag proeven of het is gelukt; een uitermate belangrijk onderdeel van het bakproces, dat snap je.

Een echte ‘cheat’ lekkernij bestaat voor mij onder andere uit chocolade en drank. Zoals de simpele, maar o zo lekkere vanille cupcakes met Baileys, chocolade en een lekker toef Baileys-crème bovenop. Snel bakken, om daarna in je slobberbroek onder een dekentje op de bank series te gaan kijken. Met een glas Baileys. Happy cheat day.

Ingrediënten cupcakes Baileys en chocolade

Cupcakes

 • 125 gram bloem
 • 125 gram roomboter
 • 125 gram suiker
 • 2 eieren
 • zakje vanillesuiker of scheutje vanille-extract
 • zakje bakpoeder
 • 3 eetlepels Baileys (te vervangen door melk of een ander soort drank)
 • 100 gram chocolade naar keuze (ik gebruik melkchocolade)

Baileys-crème

 • 250 ml slagroom
 • 2 eetlepels banketbakkersroompoeder
 • flinke scheut Baileys (kan je ook weglaten, of neem een ander soort drank)
 • 2 eetlepels suiker
 • beetje chocoladerestjes voor de sier

Bereiding

oven: 200°C | muffinblik of 12 muffinvormpjes

Bereiding beslag

Klop de boter met suiker en vanillesuiker met een mixer ongeveer 2 minuten tot licht en luchtig. Klop de eieren los en voeg toe. Mix ook nu weer ongeveer 2 minuten.
Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag.
Warm de Baileys even een beetje op als deze uit de koelkast komt en voeg toe aan het beslag.  Hak chocolade in stukje en voeg deze ook toe aan het beslag. Roer tot alles is opgenomen.
Verdeel het beslag over het muffinblik of vormpjes.

Bakken

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. Laat zeker een uurtje afkoelen op een rooster voor je cupcakes gaat versieren met de toef.

Bereiding Baileys-crème

Terwijl de cupcakes aan het afkoelen zijn, heb je mooi de tijd voor de crème.
Pak een kom en voeg 250 ml slagroom uit de koelkast, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels banketbakkersroompoeder en een flinke scheut Baileys (naar smaak) toe. Hoe meer Baileys je toevoegt, hoe meer banketbakkersroompoeder ik zou toevoegen, zodat je een mooie stevige toef houdt. Heb je nog verse banketbakkersroom, dan kan je deze uiteraard toevoegen i.p.v. poeder. Klop het geheel tot deze net stevig is.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Samenvoegen

Als de cupcakes goed zijn afgekoeld kun je een toef spuiten. Pak hiervoor een spuitzak met een groot spuitmondje met kartels. Draai een mooie grote toef van de crème. Strooi er wat restjes chocolade over (ziet er tof uit). Bewaar in de koelkast of eet snel op voor er iemand thuiskomt.

Cupcakes met Baileys en chocolade

 

Lees ook:

R E C E P T | Smeuïge triple chocolade brownies

triple chocolade brownies

R E C E P T | Pompoentaart met heerlijke chewy bodem

pompoentaart1

> Of ga naar het overzicht recepten

Een gedachte over “RECEPT | Cupcakes met Baileys en chocolade

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: