RECEPT | Mini blondies met aardbei

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding

Klein, maar o zo fijn! Deze mini blondies met aardbei.

Zoals je wellicht gemerkt hebt, ben ik laatste tijd nogal van de mini varianten. Het voordeel van mini of eenpersoonsgebakjes is dat je gewoon veel makkelijker stiekem kan snoepen van je baksels, zonder dat mensen echt doorhebben hoeveel je er wel niet zelf op hebt gegeten. Je hoeft er bij wijze van spreken maar 2 over te houden om in een leuk zakje te doen om cadeau te geven. (En dat bij wijze van spreken kan je in mijn geval gewoon weglaten.)

Anyway! Mini gebakjes zijn leuk als traktatie, weggevertje of onderdeel van een high tea. Ze zien er mega schattig uit en in een leuk zakje nóg schattiger. Maakt het net wat specialer dan een blondie in een vierkante vorm waar je blokjes van snijdt. Toch?

Of je het er mee eens bent of niet: hier is mijn recept voor schattige mini blondies mét aardbei.

Recept mini blondies witte chocolade met aardbei  - makkelijke recepten - van koek tot cake - middelburg vlissingen oost-souburg Zeeland

Ingrediënten

Ingrediënten beslag blondies met aardbei

  • 55 gram boter
  • 135 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 90 gram basterdsuiker
  • scheutje vanille aroma
  • 35 gram ei
  • 100 gram witte chocolade (gehakt)
  • 50 gram aardbeien
  • eetlepel kristalsuiker

Verder nodig:

  • Mixer, staafmixer, kom
  • Bakplaat met (silicone) mini muffinvorm

Bereiding

Bereiding mini blondies met witte chocolade en aardbei

Recept mini blondies witte chocolade met aardbei - makkelijke recepten - van koek tot cake - middelburg vlissingen oost-souburg ZeelandVerwarm de oven voor op 175°C.

Kook verse aardbeien met een eetlepel suiker, laat afkoelen en pureer.

Meng in een kom bloem, zout en bakpoeder door elkaar.

Mix boter, suiker en vanille crèmig. Mix ei erdoor. Mix beetje bij beetje het bloemmengsel hierbij.

Hak de witte chocolade in stukjes en roer door het beslag.

Vul de vormpjes met wat beslag. Let op! Gebruik niet zoveel als ik op de foto. Dan worden ze veel te groot en lopen uit het vormpje. Ook te zien op de foto hieronder. Maar, als het gebeurt: geen zorgen! Als dat gebeurt, gewoon na het bakken met een lepel terugduwen in het vormpje. En in het vormpje laten afkoelen. Dan zijn ze alsnog gelukt. Heb ik ook gedaan. Volgende keer vul ik ze dus alleen tot 3/4 i.p.v. tot de rand.

Recept mini blondies witte chocolade met aardbei - makkelijke recepten - van koek tot cake - middelburg vlissingen oost-souburg Zeeland

Vul, na het vullen van de vormpjes met beslag met een schepje aardbeienpuree. Gebruik een prikker om een beetje door het beslag te mengen.

Bak de mini blondies af in ongeveer 15 minuten op 175 graden. Laat ze in de vormpjes afkoelen. Ze zijn mega smeuïg en zacht. Vandaar pas verwijderen uit het vormpje als ze helemaal zijn afgekoeld. Anders heb je, als ze nog warm zijn, een soort mousse. Ook lekker. Als toetje. Met ijs. Enzo.

Recept mini blondies witte chocolade met aardbei - makkelijke recepten - van koek tot cake - middelburg vlissingen oost-souburg Zeeland

Lees ook:

R E C E P T | Kokosbollen met amandel en chocolade

Recept kokosbollen (a la madame Cocos) met witte chocolade | van koek tot cake

R E C E P T | Chewy koekjes met witte chocolade en macadamianoten

Recept koekjes witte chocolade macadamia | van koek tot cake | Zeeland Middelburg Vlissingen Oost-Souburg

R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met drank (Baileys)

cake bonbons recept van koek tot cake

R E C E P T | Chocoladetaartjes met chocoladebotercrème en nog meer chocolade

chocolade-cupcakes-recept-vankoektotcake

> Of ga naar het Overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: