RECEPT | Kindertraktatie ijscupcakes

Direct naar het recept: ingrediënten | bereiding

Simpele, maar o zo leuke traktatie in de vorm van een ijsje voor een kinderverjaardag!

Traktaties voor een kinderverjaardag zijn altijd weer uitdaging. Het moet lekker zijn, maar er vooral ook sprankelend en leuk uitzien. Wat denk je van deze schattige ijshoorntjes gevuld chocolade en de favoriete cake- en taartvulling van je kinds of die van jezelf? Makkelijk om te bereiden, er hoeft geen oven aan te pas te komen, ideaal vooraf te maken en vooral erg leuk om te zien!

En ja, ze zien er schattig uit voor kinderen, maar zijn natuurlijk net zo leuk en lekker voor volwassenen. Vooral met een flinke scheut drank erin ;).

recept-traktatie-kinderverjaardag-ijsje-cupcake-cake(6)

Ingrediënten

 • 10 ijsbekertjes
 • 200 gram witte chocolade
 • Discodip kraaltjes
 • 300 gram Italiaanse meringue botercrème + wat extra voor de decoratie
 • 150 gram cake verkruimeld (mag uit de winkel, zelfgemaakt, leftovers etc.)
 • 45 gram amandelmeel
 • 3 eetlepel melk voor de kids
  óf Amaretto (of ander lekker likeurtje) voor de ouwetjes
 • 250 gram vulling naar keuze (slagroom, banketbakkersroom, zwitsere room etc.)

Bereiding

Kijk, de vulling is zo opgebouwd:

recept-traktatie-kinderverjaardag-ijsje-cupcake-cake(3)

 1. Ijshoornkoekjes die aan de binnenkant volledig bekleed zijn met witte chocolade, met een laagje witte chocolade onderop als eerste laagje
 2. Een laagje zachte vulling naar keuze
 3. De toef
 4. Witte chocolade
 5. Kraaltjes
 6. Extra decoratie

Chocolade smelten
Smelt eerst de helft van de chocolade. Dit heb je nodig voor het bekleden van de binnenkant van het ijshoorntje. De andere helft is voor de toef. Doordat je de binnenkant bekleed met chocolade, krijg je geen zompig ijshoorntje door de zachte vulling.

recept-traktatie-kinderverjaardag-ijsje-cupcake(5)

Eerste laag vulling
Maak nu de eerste laag vulling. Kies iets wat jij of je kids lekker vinden. Denk aan voorbeelden opgeklopte slagroom met gemalen oreokoekjes, banketbakkersroom of gewoon slagroom (met wat klopfix). In mijn ijshoorntjes zit een straciatellaroomvulling (Zwiterse room met stukjes pure chocolade). Je hebt ongeveer 250 gram nodig.

recept-traktatie-kinderverjaardag-ijsje-cupcake(1)

Vul de ijshoorntjes met de vulling tot aan de rand.

Tweede laag vulling
De tweede laag wordt de toef van het ijsje. Deze moet wat steviger zijn, zodat je deze in de kraaltjes kan doppen.

Verkruimel voor de vulling in een bakje een stuk cake van ongeveer 150 gram. Dit kan een leftover zijn van je biscuitbodem, cupcakejes die je zelf hebt gebakken of gewoon een stuk cake uit de winkel.

recept-traktatie-kinderverjaardag-ijsje-cupcake(3)

Meng de cake met 45 gram amandelmeel, 300 gram Italiaanse meringue botercrème (dit mag ook zachte boter gemixt met poedersuiker zijn) en een flinke scheut of 3 eetlepels vloeistof. Gebruik voor kinderen bijvoorbeeld melk en voor jezelf en anderen 18-plussers een lekker likeurtje. Ik ging voor Ameretto, heerlijk bij die amandeltjes in de vulling. Roer alles goed door en laat een beetje harder worden in de koelkast.

recept-traktatie-kinderverjaardag-ijsje-cupcake(4)

Schep de vulling daarna in een spuitzak. Of als het erg hard is geworden gebruik je gewoon een ijslepel. Maak of spuit nu een bolletje of een toef op het hoorntje bovenop de vulling. Zet even weg in de koelkast.

Chocolade
Smelt de andere helft chocolade. Pak een klein spuitzakje en doe de gesmolten hierin. Pak je hoorntjes weer uit de koelkast. Spuit de chocolade over de toef van de hoorntjes. Je kan ook gewoon een lepeltje pakken en de chocolade erover heen laten lopen. Vind je het teveel gedoe? Je kan deze stap ook achterwege laten. Zet weer even in de koelkast of laat de chocolade een heel klein beetje harder worden, maar niet te hard: de kraaltjes moeten wel plakken, dus het moet nog een klein beetje zacht zijn.

Discodip
Vul een diep schaaltje met kraaltjes en dop nu de hoorntjes in de kraaltjes. Je kan ook je handen gebruiken en de kraaltjes tegen de toef aandrukken.

Extra versiering
Maak de hoorntjes af met nog wat kleine toefjes botercrème en een leuk koekje erin. Die van mij zijn gewoon van een hoorntje wat ik in stukjes heb gesneden. Maar je kan er natuurlijk insteken en opgooien wat je zelf wil. Maak er wat leuks van!

recept-traktatie-kinderverjaardag-ijsje-cupcake-cake(4)

De hoorntjes kan je 1 of 2 dagen van te voren maken, dus geen stress met trakteren! Bewaar ze in de koelkast, maar eet ze op wanneer ze een tijdje (uurtje bijvoorbeeld) uit de koelkast zijn. Dan worden ze wat zachter en zijn ze heerlijk!

Lees ook:

R E C E P T | De allerlekkerste simpele cake bonbons met je favoriete drank

cake bonbons recept van koek tot cake

R E C E P T | Soesjes met karamel

soesjes met gezouten karamel karamelsaus salty caramel

R E C E P T | Blondies met een swirl van framboos of aardbei

Recept blondies met aardbei

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: