RECEPT | Cheesecake bars met chewy bodem, karamel en witte chocolade

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding

Een combi van een chewy koekje met het romige van cheesecake: simpel en goddelijk!

Ziek zijn: wat een ellende. Helemaal als je in principe nooit ziek bent, dan denk je ook dat je voor altijd gespaard blijft. Was het maar waar. Eens moet iedereen er blijkbaar aan geloven. Helemaal als half Nederland ziek, zwak en misselijk is. Dus dan lig je daar als een dood vogeltje in een hoekje op de bank het snot vanachter je oogholtes te persen. Overal door het huis tissues. Je komt al dagen de deur niet uit. Je ziet geen mensen, want iedereen blijft uit de buurt omdat je in hun ogen verschrikkelijk besmettelijk bent. De angst voor besmetting werd zelf zo groot, dat mijn vader een tasje met fruit en vitamine C aan de deur hing, aan belde, vijf meter verder ging staan, wachtte tot ik de deur open deed, zwaaide en weer weg ging. Het moet niet gekker worden. (Mijn pa kan zo heerlijk overdreven. Heb ik dat misschien van hem?!). Verder wil je alleen maar slapen, afgewisseld met tv kijken. Na een week ben je het al schijtbeu, maar je voelt je te verrot om iets te gaan doen. Dus slaap je maar verder. De pijnstillers en tissues zijn op dat moment je beste vriend. Allemaal hartstikke treurig, maar weet je wat nou echt het meest frustrerend is? Dat je neus zo vol geperst zit met snot, dat je niks meer ruikt en proeft. En je toch op één of andere reden trekt hebt.

Ja, wanneer zou ik nou eens geen trek hebben? Ik hoopte altijd dat áls ik dan een keer ziek zou zijn, ik totaal geen zin zou hebben in eten. Waardoor ik, als ik dan weer fit aan het werk zou gaan, ik ook nog eens super slank terug zou komen. Dan is zo’n weekje ziek zijn tenminste nog een soort van zinvol. Helaas, ik heb gewoon weer eens zin in eten, maar ik proef helemaal, maar dan ook helemaal niks. Hoe oneerlijk is dat? Want dan denk je: ‘lekker, ik bak een eitje met kaas als ontbijt, toch nog een klein lichtpuntje vandaag’. Nou niet dus. Een ei met kaas smaakt compleet naar niks. Smakeloze smurrie. Je gaat op een gegeven moment dan maar op zoek naar iets wat in ieder geval lekker voelt in je mond. Je moet toch wat hè!? Mijn vriend had allerlei goede ideeën daarvoor. Ik vond het iets minder goed bedacht. Ik wist gelukkig iets beters: ik had nog cheesecake bars in de vriezer. Yes! (Even kort in de magnetron ontdooien en klaar!) Een combi van een chewy koekje met het romige van cheesecake: simpel en goddelijk! Naja, dat goddelijke proef je op dat moment dan niet, de structuur voelt zeer aangenaam.

Maak deze heerlijke cheesecake bars dus als je ziek bent. Of als je totaal niet ziekt bent, want dan smaakt hij dus pas écht lekker! Helemaal niet moeilijk om te maken. Tip: vries ze in blokjes in en je kan er extra lang van genieten.

Ingrediënten

Ingrediënten chewy bodem

 • 150 gram bloem
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/4 theelepel baking soda
 • 85 gram boter
 • 100 gram suiker
 • 50 gram bruine suiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 ei
 • 1/2 theelepel vanille

Ingrediënten cheesecake

 • 200 gram roomkaas
 • 1 ei
 • 60 gram suiker
 • 1/2 theelepel vanille
 • Snuf zout

Verder:

Wil je liever de verhouding van cheesecake dan een cheesecake bar? Verdubbel dan de ingrediënten van de cheesecake en houd de ingrediënten van de bodem hetzelfde. De baktijd moet wel wat langer.

Bereiding

Oven: 165 graden Celcius| brownie bakblik/vierkant cakeblik

recept cheesecake bar chewy bodem van koek tot cake karamel witte chocolade

Bereiding chewy bodem

Voeg alle ingrediënten voor de chewy bodem in een kom (foto 1) en mix (met een handmixer of kneed met de hand) door elkaar, net lang genoeg tot alles door elkaar zit. Langer dan dat, is niet nodig! Let op: het is een hele plakkerige substantie en plakt overal aan vast! Schrik hier niet van ;).

Vet een brownie vorm in en bekleed met bakpapier (foto 2). Schep je chewy mengsel in het brownie blik en verspreid over de bodem (foto 3 en 4). Omdat het mengsel zo kleverig is, raad ik aan om dit met de achterkant van een natte lepel te doen. Maak deze tussendoor steeds weer even nat. Zet de vorm aan de kant voor straks.

Pak de beslagkom er weer bij. Je kan gewoon dezelfde kom gebruiken die je ook voor de bodem hebt gebruikt. Voor hier de ingrediënten voor de cheesecake aan toe: roomkaas, ei, vanille, zout en suiker (foto 5). Mix alles goed door tot een luchtige massa (foto 6).

Giet het mengsel op de chewybodem en plaats in de oven. Bak de cheesecake bars af op 165 graden Celcius in ongeveer 35 minuten. De cheesecake mag nog een beetje wiebelen in het midden moet zeker niet bruin worden. Laat de cheesecake afkoelen in de vorm.

recept cheesecake bar chewy bodem van koek tot cake karamel witte chocolade

Voeg een laag karamelsaus toe over de cheesecake (foto 1) en maak af met wat sliertjes gesmolten witte chocolade. Snij de cheesecake in blokjes en klaar zijn je cheesecake bars (foto 2 en 3)! Bewaar in de koelkast of vriezer.

recept cheesecake bar chewy bodem van koek tot cake karamel witte chocolade

Lees ook:

R E C E P T | Hartige cheesecake met Parmezaanse kaas en knoflook

recept van koek tot cake hartige cheesecake met knoflook

R E C E P T | Het beste recept voor bananenbrood

recept gezond smeuïg bananenbrood glutenvrij voedselzandloper

R E C E P T | Smeuïge triple chocolade brownies

triple chocolade brownies

>> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: