RECEPT | Hartige cheesecake met knoflook

Direct naar het recept: ingrediënten | bereiding | bestellen

Deze hartige cheesecake is té lekker en smaakt NOG beter met een kater

thema: hartig 

Een zoetekauw, je bent het of je bent het niet. Niet dat als je een zoetekauw bent je geen hartig lust. Nee, natuurlijk niet. Maar als je kan kiezen tussen een kaasplankje of een toetje, dan neem je een toetje. En als je mag kiezen uit een taartje of een zak chips dan neem je een taartje. En als het kan neem je een heel diner bestaande uit toetjes: van voorgerecht tot dessert. Anders is het als je wakker wordt met een dikke kater, omdat je weer eens een shotje teveel naar binnen hebt gewerkt en ineens vloeiend een vreemde taal spreekt. Of dacht een avondje bier mee te drinken met de boys omdat je er minder snel dronken van schijnt te worden dan wijn, maar je na een paar biertjes al achteruit de kroeg uitloopt, omdat vooruit ineens niet meer gaat. En iemand je ongeveer drie keer het hoekje om ziet blijven komen. In z’n achteruit: één stap vooruit en drie stappen terug. En het een wonder is dat je thuis nog hebt gehaald. Of iedereen denkt dat je ze heel graag even vastpakt, maar eigenlijk niet meer kan staan. Ja vriend, zo leuk ben je niet, dus houd je smoel, sta stil en houd me even vast, anders lig ik straks met m’n benen in de lucht. En ook dat doe ik níet voor jou. Stunts zijn ook altijd ineens een super goed plan met een paar shotjes in je mik. Want waarom zou je niet met twee mensen op één iemand zijn rug kunnen springen. Gelukkig ben je in een dronken bui redelijk slap en ontspannen en breek je niet snel wat…

Vaak herken je ook al snel aan je vrienden of ze een glaasje teveel op hebben aan hun typische (dronkenman) trekjes. Zo gaan sommige mensen ineens heel langzaam, hard en vol gebaren Spaans praten. Zijn er mensen van wie hun ene oog ineens een beetje dicht gaat zitten. En dan maken ze een selfie waarop ze doen alsof ze knipogen, maar dat ene oog heeft het gewoon allang opgegeven. Andere mensen willen heel graag spraakberichten sturen en kunnen dan ineens alleen nog schreeuwen. Ohja en liedjes laten horen. Want ja “ons” liedje wordt gedraaid. Casanova. Je weet wel, het “ons” liedje van ongeveer alle vriendinnenclubjes. Nee, maar die avond is het alleen “ons” liedje! En sommige mensen komen thuis en gaan heel stil in een hoekje staan en weten ineens niet meer waar ze zijn. Hoe ze thuis zijn gekomen is een groot mysterie. Zeker aangezien ze een paar keer bijna het kanaal zijn ingereden. Of in de bosjes, terwijl die echt compleet de andere kant op zijn. Of op die brede weg tegen die wegversperring in het midden van de straat. Die bedoeld is voor auto’s, om omheen te rijden. Niet tegen. En dan keihard op je smoel gaan. Maar wel gewoon opstaan en verder fietsen. Best knap. Hoe ze binnen zijn gekomen is ook een raadsel, aangezien de sleutel in het sleutelgat steken een onmogelijke opgave lijkt. En dan jas uit, schoenen uit en het licht uit. Ook in het hoofd blijkbaar. Want ineens staan ze als een zombie in een hoekje van de kamer. In het donker. Helemaal de weg kwijt. Hilarisch, zie je het al voor je? Jij weet dan meteen genoeg: die heeft morgen een kater. En blauwe plekken. Heerlijk. Want bij een kater wil je niets liever dan lekker vet en hartig eten.

Eet dan alsjeblieft deze té lekkere hartige cheesecake met knoflook als ontbijt en je kater is zo verdwenen. Mijn nieuwe favoriete (hartige) recept! Ook als ik geen kater heb. Het laatste waar je met je brakke hoofd zin in hebt is staan bakken, dus bedenk van te voren even of de kans aanwezig is dat het weer zo’n avond wordt (vaak wordt het dan juist niet zo’n avond, maar dat terzijde) en je hem dus alvast moet bakken. Zowel lauw als koud heerlijk!

Ingrediënten hartige cheesecake met knoflook

  • 400 gram roomkaas naturel
  • 3 grote eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel peper
  • 3 theelepel gedroogde bieslook
  • 60 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 125 gram knoflook toast/crackers
  • 2 x 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

oven: heteluchtoven 165°C | springvorm 20 x 20 cm

Bereiding bodem

Verkruimel de knoflookcrackers/toast in een keukenmachine, of doe de crackers in een zakje en sla er met een deegroller op tot hele kleine stukjes. Smelt vervolgens boter in een pannetje of in de magnetron en voeg hier de verkruimelde knoflookcrackers en de helft (25 gram) van de geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Roer goed door.

Pak een springvorm, vet deze in en bekleed zowel de randen als de bodem met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk met een lepel of je handen goed aan. Zet weg voor straks.

recept hartige cheesecake met knoflook

Bereiding vulling

Mix de verse roomkaas even los. Voeg de andere 25 gram geraspte Parmezaanse kaas, slagroom, knoflookpoeder, zout, witte peper en gedroogde bieslook toe. Mix goed door. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Mix goed door tot een luchtige massa. Giet het mengsel in de springvorm op de bodem.

hartige cheesecake met knoflook

Afbakken

Bak de hartige cheesecake in een voorverwarmde oven op 165°C in ongeveer 55 minuten gaar. Controleer na 50 minuten of de cheesecake gaar is met een prikker. Komt deze er nat uit, dan moet hij zeker nog even. Deze hartige cheesecake met knoflook is zowel lauw als koud heerlijk! En zowel met als zonder kater.

recept van koek tot cake hartige cheesecake met knoflook

Bestellen

Van plan om flink te gaan feesten met als mogelijk resultaat een dikke kater? Dan WIL je deze hartige cheesecake met knoflook. Bak hem de avond van te voren zelf of bestel hem op tijd bij mij! Stuur maar een berichtje of mailtje.

Lees ook:

R E C E P T | Chocoladetaartjes met chocolade botercrème en nog meer chocolade

chocolade-cupcakes-recept-vankoektotcake

R E C E P T | Gezouten karamelsaus

recept gezouten karamel karamelsaus salty caramel

R E C E P T | Blondies met witte chocolade

blondies met witte chocolade

> Of ga naar het overzicht recepten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: