RECEPT | Chocolade fudge met gezouten karamel

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding

Heerlijk simpel en nog lekker ook!

Wat is het toch heerlijk als dingen simpel zijn. Gewoon niet teveel nadenken en niet teveel handelingen, niet teveel plannen. Wakker worden en bedenken wat je die dag gaat doen. Je bent tenslotte al een hele week aan het plannen. Op tijd naar bed, de wekker zetten om naar je werk te gaan, je ochtendroutine volgen. En die routine mag natuurlijk niet verstoord worden. Hoe irritant is het als je iedere ochtend je vaste schema hebt: de wekker gaat, direct uit bed, naar de wc, tanden poetsen en net als je de douche in wilt stappen, denkt iemand anders ook te kunnen gaan douchen. “Ho eens even, wat denk jij wel niet te gaan doen? Dit is míjn douchemoment, dus waag het niet nu stiekem onder die douche te stappen, je gaat maar wat anders doen.” God, bijna blinde paniek en je hele routine naar de klote. Ja, want als jij nu niet onder de douche stapt, sta je daar. Te staan. Aankleden kan nog niet, je tanden zijn al gepoetst. Dus wat doe je dan. Of alles verschuift en je bent te laat. Of niet douchen en als een stinkende bunzing naar je werk. Of zonder make-up en als een grauwe verschijning op je werk aan te komen, waardoor mensen denken dat je nog maar een paar dagen te leven hebt of een of andere heftige tropische ziekte hebt opgelopen. Of zonder koffie en vervolgens geeuwend en half slapend achter je bureau de dag door zien te komen. Waardoor je al die zeikende mensen om je hen nog nét iets minder trekt dan anders. Help nee, hoor. Allemaal cruciaal. Dit kan echt niet. Routine is routine. “Wegwezen nu! Ik ga douchen.”

Hoe lekker is het dan als je andere momenten eens iets super simpels kan doen, waar je weinig over moet nadenken, weinig voor hoeft te plannen en waarbij eigenlijk niets mis kan gaan. Ook niet als er iemand net voor je neus ineens de magnetron nodig heeft bijvoorbeeld. Nee, niks aan de hand. Gewoon even wachten. Ga aan de slag met dit super simpele recept met maar twee ingrediënten: chocolade fudge.

Bereiding

Magnetron (hoogste stand) | Ovenschaal of brownies blik

Giet de gecondenseerde melk in een magnetronbestendige schaal. Hak de chocolade in stukjes. Voeg de gehakte chocolade bij de gecondenseerde melk en roer goed door.

Plaats de schaal in de magnetron en verwarm 1 minuut op de hoogste stand.

Roer goed door.

Bekleed een ovenschaal of brownies blik met aluminiumfolie. Giet het chocolademengsel in de kom. Strijk de bovenkant glad met een natte lepel of silicone spatel.

Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven. Hak daarna in blokje en giet er (optioneel) wat gezouten karamelsaus overheen.

recept van koek tot cake chocolade karamel fudge

Niet alleen om zo op te eten!

De chocolade fudge kan je vervolgens weer in allerlei recepten gebruiken! Denk aan kleine stukjes fudge door je koekjesbeslag in plaats van bijvoorbeeld chocolate chips, of voeg ze toe aan het beslag van de smeuïge brownies.

recept-chocolade-fudge-karamel-van-koek-tot-cake

Lees ook:

R E C E P T | Soesjes met gezouten karamel

soesjes-met-gezouten-karamel-recept-van-koek-tot-cake

R E C E P T | De allerlekkerste cake bonbons met drank

cake bonbons recept van koek tot cake

R E C E P T | Cupcakes met Baileys en chocolade

cupcakes-baileys-chocolade

> Of ga naar het Overzicht recepten

>>> Iets bestellen? Ook dat kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: