TAART | Valentijnstaart

Wel of geen Valentijn vieren? Wat is het nou?

Valentijn, het zoetsappige, misschien wel verplichte feest op 14 februari. Als je het gezellig samen gaat vieren en er allebei zeker van bent dat de ander het ook wil vieren: prima! Als het niet helemaal duidelijk is, en de één denk het wel te gaan vieren en de ander niet? Een beetje ongemakkelijk. Sta je daar met je cadeau voor de ander, en die ander denkt: kut, kut, kut ik heb niks voor jou. Waardoor de ander zich ook weer ongemakkelijk voelt. Want óf hij had verwacht ook iets te krijgen. En denkt gelijk: nou, lekker dan. Sta ik daar met mijn goede gedrag. Ik sloof me uit voor een cadeau. En wat krijg ik er voor terug? Niks! Lekker dan. Trut. Hij lacht als een boer met kiespijn en zegt: “Maar ik hoef niks hoor schat.Maak dat de kat wijs, denkt zij gelijk. Dat is anders niet te zien aan dat zure gezicht van je. Of hij voelt zich schuldig, want hij wil helemaal niks voor Valentijn, maar baalt dat hij haar weer rot laat voelen. Want zij voelt zich waarschijnlijk direct een slechte vriendin zonder cadeau. Hoe dan ook, super ongemakkelijk. En die ongemakkelijke situaties voorkom je simpel door gewoon even af te spreken: “doen we aan Valentijn?” En je er dan ook aan houden hè. En niet stiekem alsnog denken: ik ga de ander lekker verrassen. Want daar schiet je dan net zo weinig mee op. En ben je weer terug bij af.

Wat je ook kan doen is gewoon iets voor jezelf kopen of regelen. Dan is wat je krijgt altijd goed en word je nooit teleurgesteld. Zoals lekker taart bakken voor jezelf.

Dat is wat ik deed. Mijn bak weekend stond volledig in het teken van Valentijn! Ik bakte drie maal een heerlijke Valentijnstaart. En ja, die moet ook op, dus Valentijn viel vroeg dit jaar. En nee, ik heb ze niet alleen opgegeten. Maar ik was erg blij met mezelf. Fijne Valentijn!

Valentijnstaarten

De grote Valentijnstaart is gevuld met slagroom, stukjes witte chocolade en een laagje karamel. De versiering bestaat onder andere uit schuimpjes, slagroom, drips van witte chocolade en is afgesmeerd met een meringue botercrème.  De roze varianten zijn nog voorzien van een aardbeiensmaakje.

Ook een taart bestellen om jouw Valentijn te verrassen? Vraag dan even of ze dat wil. Of een taart voor een andere gelegenheid nodig? Stuur mij een berichtje of mailtje! Of kijk op de bestelpagina voor meer informatie.

Valentijnstaart-Valentijn-taart-van-koek-tot-cake-6

Valentijnstaart-Valentijn-taart-van-koek-tot-cake-5

Valentijnstaart-Valentijn-taart-van-koek-tot-cake-4

Valentijnstaart Valentijn Taart van koek tot cake

Valentijnstaart Valentijn Taart van koek tot cake

2 gedachten over “TAART | Valentijnstaart

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: