Warm het lekkerst!
Dit recept is heerlijk voor tijdens de gure, koude dagen. Je recept is vrij eenvoudig! En je eet hem warm!
Ingrediënten
Ingrediënten cake
- 185 gram bloem
- 1/2 tl zout
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 baksoda
- 1 ei
- 100 gram suiker
- 180 ml karnemelk
- 60 ml olie
- 1 tl vanille aroma
Ingrediënten swirl (onderdeel beslag)
- 75 gram boter
- 65 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel kaneel
Ingrediënten glazuur
- 100 gram poedersuiker
- 1,5 eetlepel melk
- 1/2 tl vanille aroma
Bereiding
Bekleed een grote ronde taartvorm met bakpapier op de bodem + boter de randen en bestrooi met bloem.
Roer de droge ingrediënten: bloem, zout, bakpoeder en baksoda door elkaar.
Mix in een andere kom eieren, suiker, karnemelk, olie en vanille aroma.
Meng bloemmengsel met het eimengsel en giet in de bakvorm. Zet apart.
Smelt de boter met de bruine suiker in de magnetron. Voeg hier bloem en kaneel aan toe en roer tot alles is opgenomen. Maak met dit mengsel en een lepel cirkels over het beslag in de kom. Gebruik hiervoor 1/2. Het laatste gedeelte gebruik je als de cake bijna gereed is.
Bak de cake nu 17 minuten. Haal de cake uit de oven en maak nu weer cirkels met het kaneel-suikermengsel over de cake. Bak nog 5 minuten of tot de cake gaar is.
Mix poedersuiker, melk en vanille aroma. Smeer/giet dit over de warme cake en laat afkoelen.
Lees ook
R E C E P T | Cupcakes Baileys en chocolade
R E C E P T | Smeuïge triple chocolade brownies
> Of ga naar het overzicht recepten
Geef een reactie