RECEPT | Gehaktbroodjes à la beef wellington

Direct naar het recept: ingrediënten | bereiding

De lekkerste gehaktbroodjes van bladerdeeg geïnspireerd op de beef wellington

Maak dit recept alsjeblieft! Ze zijn zo lekker! En als je ze echt vies vindt, dan hoor ik het graag. Maar kan het mij gewoon echt niet voorstellen. Behalve als je niet van gehakt houdt. Of bladerdeeg. Of gehakt met bladerdeeg. Vooruit, dan krijg je een vrijbrief. Maar anders. Nee, sorry, geen excuus! Maak ze maar gewoon. En het is niet dat dit een moeilijk recept is. Met zelfgemaakt bladerdeeg is het wel wat meer werk, maar het kan ook gewoon met kant-en-klaar! Dus niet meer nadenken, maar aan de slag met deze heerlijke gehaktbroodjes geïnspireerd op de beef wellington.

Ingrediënten

 • Bladerdeeg (12 a 14 plakjes diepvries of 1x een recept zelfgemaakt bladerdeeg).
 • 400 gram rundergehakt
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 250 gram champignons
 • 50 gram pecannoten
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • Peper
 • Zout
 • 1 theelepel Worcestersaus
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 theelepel sambal
 • 1 theelepel tijm
 • Dun gesneden ontbijtspek (wikkelspek)
 • 1 ei losgeklopt
 • Scheut olijfolie
 • Paneermeel

Verder nodig

 • Keukenmachine/mixer
 • Koekenpan
 • Kwastje voor het bestrijken met ei
 • Bakplaat met bakpapier
 • Optioneel: Pasteivormpjes of ronde uitstekers/ringen

 

Bereiding

Recept gehakt wellington gehaktbroodje van bladerdeeg

Begin met het champignonmengsel. Pak een keukenmachine en voeg hier samen: ui, knoflook, pecannoten, peper en zout. Mix dit tot een “prutje”. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik dit anders moet noemen. 

Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hier het champignonmengsel in aan; dit duurt ongeveer 5 minuten. Schep het mengsel in een bakje en voeg hier vervolgens de Parmezaanse kaas en tijm aan toe. Roer goed door. Zet aan de kant voor later.

Recept gehakt wellington gehaktbroodje van bladerdeeg

Schep in een andere kom het gehakt en kruid dit met peper, zout, mosterd en Worcestersaus.

Pak de bladerdeeg erbij. Dit kan je eigen gemaakte bladerdeeg zijn of plakjes diepvries bladerdeeg. Steek rondjes van ongeveer 10 à 12 centimeter uit het bladerdeeg en vul deze rondjes (eventueel met behulp van pasteivormpjes, zoals op de foto) volgens de beschrijving hierna. Laat een rand van ongeveer 1 centimeter rondom vrij.

Recept gehakt wellington gehaktbroodje van bladerdeeg

Begin het vullen met een laagje ontbijtspek. Snij de plakjes ontbijtspek eerst in ongeveer 3 of 4 kleinere stukjes om het beter te kunnen verdelen over het bladerdeeg. Strooi een beetje paneermeel op het bladerdeeg. Schep hier vervolgens een beetje champignonmengsel op. En schep daar weer wat gehakt bovenop. Besmeer de randjes voor de helft met een losgeklopt eitje en vouw dicht. Druk de randen aan met een vork (als je een pasteivormpje gebruikt is dit niet nodig).

Recept gehakt wellington gehaktbroodje van bladerdeeg

Leg de gehaktbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de gehaktbroodjes af in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius (onder- en bovenwarmte). Draai de bakplaat na 10 minuten om, zodat de broodjes mooi egaal bruin worden.

Nee, dit hieronder is niet mijn beste foto. Ik vergat er helemaal één te maken. En ze vielen zo in de smaak bij iedereen, dat ik ook de kans niet kreeg om er alsnog één te maken. Jullie moeten het dus met dit afgekloven broodje doen.

Recept gehakt wellington gehaktbroodjes bladerdeeg

STOP! Niet gelijk naar binnen werken. Laat de broodjes afkoelen op een rekje. Ze zijn koud of lauw het lekkerst. Als ze te warm zijn verbrand je niet alleen je mond, maar proef je eigenlijk ook niet hoe lekker ze zijn. Heb dus even geduld!

Lees ook:

R E C E P T | Hartige cheesecake met Parmezaanse kaas en knoflook

recept van koek tot cake hartige cheesecake met knoflook

R E C E P T | Blondies met een swirl van framboos of aardbei

Recept blondies met aardbei

B A S I S R E C E P T | Italiaanse meringue botercrème 

babyshower kraamfeest babyborrel cupcakes blauw jongen

> Of ga naar het overzicht recepten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: