Babyshower en kraamfeest inspiratie

Direct naar: babyshower soesjestoren | babyshower koekjes | unicorn cupcakes | andere hapjes

Omdat je niet zit te wachten om aan luiers te ruiken op je babyshower. Dat kan je straks nog genoeg.

thema: babyshower | calorie levels: divers

Wat zijn wij Nederlanders toch makkelijk. We doen gewoon alles na wat die Amerikanen doen: langs de deuren met Halloween, Valentijnsdag, feestjes waarop je het geslacht van je baby bekend maakt en babyshowers. Uiteraard moeten we er eerst allemaal over klagen. En vervolgens doen we er net zo hard aan mee. Want ja, het is toch stiekem gewoon leuk. Natuurlijk is het ook allemaal verschrikkelijk overdreven. Neem een babyshower. Waarom moet je nou toch vieren dat je zwanger bent?

Alsof het zo leuk is, zwanger zijn. Eerst weken kotsend boven de wc hangen. Niet kunnen poepen, omdat je hele darmstelsel van slag is. Daardoor niet kunnen zitten van de aambeien. Je hele lichaam is misvormd. Je rug doet pijn. Je buik doet pijn. Je bent dik en past niks meer. Je kan niet slapen, omdat zo’n dikke buik niet heel handig ligt. Je hormonen zijn volledig van slag, waardoor je om alles moet janken. En van het ene op het andere moment kan je niks hebben van anderen en verander je in een heks. En maar doen alsof zwanger zijn zo leuk is. En dan moet je tegen iedereen vertellen dat je op een roze wolk zit en dat je aan het genieten bent met z’n drietjes. Ook zo’n opmerkingen: “genieten met z’n drietjes”. Nee, niks genieten met z’n drietjes. Die kleine, die geniet misschien; die ligt een beetje, eet en trapt wat in de rondte. Je vent wordt ondertussen schijtziek van je, omdat hij midden in de nacht naar een 24/7 tankstation moet rijden, omdat je ineens een ontzettende behoefte hebt aan chocolade en het acuut móet hebben. En als hij het niet doet, barst je in tranen uit. Of scheld je hem de huid vol. Hij gaat maar zonder te klagen om de vrede te bewaren, maar heeft nu alweer spijt dat hij je zwanger heeft gemaakt. En jij kan zelf niet wáchten tot het allemaal voorbij is. En dan ben je al moe, dik en misvormd en dan moet je dat kind er ook nog uit zien te krijgen. En daarbij scheur je natuurlijk helemaal uit daar beneden. En als klap op de vuurpijl krijg je daarna lekkende tieten. Wat een feest.

En dan willen je vriendinnen dat ook nog gaan vieren? Zit je daar met rugpijn, harde buiken, te zweten, vanbinnen word je in elkaar getrapt door die kleine en zijn je ribben half gekneusd. En dan kan je gezellig gaan zitten doen op een babyshower. Ondertussen worden je tanden aangevreten door het maagzuur en ben je verschrikkelijk misselijk. Fijn dat je als spelletje nog aan zogenaamde smerige poepluiers mag gaan ruiken. Luiers waar eten in is gedrukt of gesmolten en jij mag raden waar dat op lijkt. Weet je waar dat op lijkt? Op de inhoud van dat plekje waar je dit spel in kan douwen. Ik kots straks al die luiers onder en die hele tafel met cadeautjes en spelletjes als je mij nog aan één gore luier laat ruiken. Ik kan straks nog jaren aan poepluiers ruiken, besef je dat wel? Cadeautjes, altijd goed en super lief. Maar houd toch alsjeblieft op met die achterlijke spelletjes. Laat die arme zwangere vrouw toch gewoon rustig zitten en wat lekkers eten. Tussen het overgeven door. En laten we vooral vieren dat de zwangerschap er bijna op zit!

Daarom geen inspiratie voor poepluierspelletjes, maar wel wat ideetjes voor lekkernijen op een babyshower. Of om uit te delen aan de kraamvisite op een kraamfeest. Is het niet voor de misselijke zwangere dame, dan voor de rest van het gezelschap.

Liever een compleet verzorgde babyshower of kraamfeest? Dat kan ook. Lees hier meer.

Inspiratie

Babyshower taart

taart-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(2)-ideeën-hapjes

Babyshower of geboorte cupcakes
met een toef Italiaanse meringue botercrème

cupcakes-jongen-blauw-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(3)-ideeën-hapjes

Babyshower soesjestoren
versierd met blauwe muisje en gekleurde witte chocolade

Baby shower soesjestoren croquembouche bestellen

Babyshower koekjes
versierd met blauwe muisjes, fondant of glazuur

koekjes-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(8)-ideeën-hapjes

koekjes-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(7)-ideeën-hapjes

baby-shower-koekjes1

Unicorn cupcakes
voor als het geslacht niet bekend is, of gewoon omdat het schattig is

recept van koek tot cake unicorn vanille cupcakes

Vanille cupcakes met fondant
Versierd met o.a. baby gezichtjes

Babyshower fondant cupcakes versierd meisje

Versierde babyshower cupcakes met fondant

Tafel vol lekkers
Eigenlijk kan je van alle lekkernijen heel makkelijk in babyshower stijl maken: strooi er muisjes over en klaar!

inspiratie-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(12)-ideeën-hapjes
De lekkerste babyshower hapjes in stijl
inspiratie-babyshower-babyborrel-kraamfeest-(11)-ideeën-hapjes
De lekkerste babyshower hapjes in stijl

Compleet verzorgde babyshower of kraamfeest?

Wil jij een babyshower organiseren voor jouw zus, beste vriendin of collega? En geen zin om zelf in de keuken te staan, hapjes te regelen en alles te versieren? Of wil je een keer iets anders dan beschuit met muisjes op jouw kraamfeest? Ik verzorg jouw babyshower of kraamfeest met bijpassende lekkernijen en versiering! Alleen passend gebak bestellen is natuurlijk ook mogelijk.

Lees hier alle informatie!

Of stuur mij een berichtje of mailtje!

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: