MISBAKSEL | Droge tulbandcake met rum rozijnen

Wat je moet doen als je een droge tulbandcake met rum rozijnen wilt

thema: misbaksels 

Mannen houden van stoer eten. Het liefst eten ze té grote hamburgers die ze eigenlijk niet op kunnen, om daarna heel de avond te lopen boeren en scheten. Of ze worden wakker met een vleeskater, omdat ze de avond ervoor onbeperkt spareribs zijn gaan eten. En ja, bij onbeperkt spareribs kan je er natuurlijk niet één of zelfs niet ‘maar’ twee wegwerken. Dat moeten er dan gelijk weer een stuk of vier zijn. Met alle gevolgen van dien. Bij mannen moet het veel en vet zijn. En als je ze dan iets zoets voorschotelt, kan je niet met een mooi taartje met hartjes en bloemetjes aankomen. Of een klein cupcakeje die ze in hun holle kies kunnen stoppen. Nee, het moet wel een soort van stoer zijn. Iets wat groot en grof is. Of iets met drank. Dat maakt het gelijk mannelijk. En dan ook geen wijn of champagne natuurlijk. Nee, dat moet dan wel bier of rum zijn. En dus na lang wikken en wegen werd mijn volgende recept een tulbandcake met rum rozijnen. Waar je lekkere dikke robuuste plakken van kan snijden. En die rum maakt het natuurlijk hartstikke mannelijk. Ideaal voor een pokeravondje.

Dus ik alle ingrediënten in huis halen voor een tulbandcake. Rum is er natuurlijk altijd, dus dat is makkelijk. Een tulbandvorm is ook vrij noodzakelijk, dus die werd aangeschaft. En toen aan de slag. Rozijnen weken, mengen, roeren, mixen, gieten etc. Het leek allemaal niet moeilijk. Het deeg was uiteindelijk klaar, in de tulband en de oven in. Tjsa, hoe lang doe je zoiets in de oven?! En dat… is mij, beste lezers, nu nog steeds een raadsel! Want ik bleef maar testen of die cake gaar was door er een prikker in te steken. En weer was dat ding nog niet gaar. Hup, terug de oven in, prikken, nog steeds vochtig. En maar weer prikken. Inmiddels meer gaten dan wat anders. En maar weer geïrriteerd die wekker verzetten. Meer dan een uur later, of geen idee hoelang het uiteindelijk was, het leek eindeloos, was die prikker eindelijk droog. Nou, nu mag die cake toch wel verschrikkelijk lekker zijn, want ik was het allang beu. En had het liefst die cake, met tulband en al, gelijk in de prullenbak gemieterd. Proeven kon alleen nog niet, want er moest ook nog een rumsiroop overheen. Ook dat nog. Dus die nog even maken en daarna over de nog warme cake heen. En het belangrijkste gedeelte kwam natuurlijk ook nog: foto’s maken voor mijn blog. Cruciaal.

De siroop zat er over, de foto’s waren gemaakt en toen kon de cake eindelijk aangesneden worden. Het resultaat? Nou, de foto’s zijn gelukt hoor.

tulbandcake--rum-rozijnen-van-koek-tot-cake-1

De cake? Droog.

Gortdroog. Leuk, al dat werk voor niks. Ingrediënten verspild. Tulbandvorm voor niks in huis gehaald. Vooral zonde van de rum. En ik zit met een droge cake. Aan wie schotel je dat nou weer voor. Ik ging nog even twijfelen of het dan misschien lekker was met een dikke laag karamelsaus erover. Geen idee waarom ik dat dacht, want hij werd er echt niet minder droog om (stiekem wel geprobeerd). Compleet mislukt dus. En dus weer een misbaksel! Hoera! (Not.)

Ik kan je dus de ingrediënten geven. Daarna zoek je het zelf maar uit. Ik doe het niet meer.

(Je mag mij natuurlijk wel vertellen hoe het dan misschien wel moet…)

Ingrediënten droge tulbandcake met rum rozijnen

 • 100 gram rozijnen
 • 4 eetlepels (50 gram) rum
 • 340 gram bloem
 • 50 gram maizena
 • 200 gram suiker
 • zakje vanillesuiker
 • 1 1/2 tl bakpoeder
 • 1/2 tl bak soda
 • 1/2 tl zout
 • 50 gram boter
 • 125 gram olie
 • 220 gram melk
 • 3 eieren
 • 1 tl vanille aroma

 

Wil je wel een recept proberen dat zeker weten gaat lukken? Of nog meer misbaksels lezen?

Lees dan ook:

Misbaksel No knead bread
Recept No knead bread (misbaksel)
cupcakes-baileys-chocolade
Recept Baileys cupcakes met Baileys crème
Amandel mokka schuimtaart recept
Recept Amandel mokka schuimtaart

 

> Naar het Overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: