RECEPT | Chewy chocolate chip cookies

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding

De lekkerste koekjes om die vermoeiende, irritante treinreizigers in de stiltecoupé hun smoel te laten houden

thema: koek 

De stiltecoupé. Een plekje waar ik graag zit wanneer ik alleen reis. Ik zal hier nooit gaan zitten met vriendinnen, want zoals m’n vader vaak vraagt aan mensen die veel met mij optrekken: ben je nog niet doof aan één oor. Ik praat soms heel graag, ik weet het. Dus een dagje op pad met vriendinnen en de reis met de trein is het ideale moment om bij te kletsen. Als ik dan een keer alleen ben in de trein geniet ik van de rust en dus is de stiltecoupé ideaal. Althans, als andere mensen zich daar ook aan houden.

Want ik weet niet wat het is, maar er zit altijd wel zo’n dwarse etter in het treinstel die of niet kan lezen of gewoon een verschrikkelijk zuur leven heeft en andere mensen graag treitert. Want waarom ga je met je irritante zeurende stem totaal oninteressante telefoongesprekken voeren in een treinstel waar je gewoon even je smoel moet houden. Er zijn verdorie weet ik hoeveel plekken in de trein waar jij over je treurige leventjes verder kan praten, maar nee jij moet dat precies doen in de stiltecoupé. Waarom? Vertel mij alsjeblieft waarom. Doe je dit expres? Of doe je dit per ongeluk, omdat je niet door hebt waar je zit. En ga je zo op in je zielige eigen verhalen, dat je niet die gigantisch stickers met “STILTE” hebt gezien. Ik hoop het laatste, want anders loop ik straks langs en laat ik per ongeluk m’n hete koffie over je vallen. En over je telefoon. En m’n excuses kan ik dan helaas niet aanbieden, want ja sorry, je mag hier niet praten. Echt mens, ga iemand anders lopen irriteren.

Als mensen iets lekkers eten zijn ze vaak stil. Omdat ze zo aan het genieten zijn van het eten. En oké, omdat praten met je mond vol ook niet heel erg handig is. Maar je bent toch vooral stil omdat je geniet en zit te bedenken dat je nog meer lekkers wil. Het is dat dit soort mensen, de vermoeiende, irritante treinreizigers met een oninteressant leven, zulk smakelijk eten niet waard zijn. Anders zou je ze een doos met super lekkere koekjes of gebak in hun hand kunnen duwen met het gebaar: nu opeten en je smoel houden. Geheid een succes. Zoals deze chewy chocolate chip cookies. Zó lekker, daar ben je wel even stil van.

 

Ingrediënten

  • 290 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 230 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 220 gram rietsuiker of bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 2 grote eieren
  • 350 gram chocolade naar keuze in stukjes gehakt

Bereiding

oven: 175°C | Bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng in een kom de bloem en soda met een vork of garde goed door elkaar.

Mix in een andere kom de boter en suiker glad en luchtig. Dit duurt een paar minuutjes.

Voeg hier zout, vanille en eieren aan toe en mix nog 1 minuut.

recept chewy chocolate chip cookies witte chocolade

Meng hier het bloem mengsel voorzichtig en vooral kort doorheen tot volledig gemengd. Voeg tot slot de chocolade toe en meng nog een laatste keer door tot alles door elkaar zit. Meng niet langer dan nodig!

recept chewy chocolate chip cookies witte chocolade van koek tot cake koekjes

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hier nu balletjes van ter grootte van een golfbal en leg deze op de bakplaat. Is het mengsel te zacht of plakkerig om er balletjes van te maken? Zet de kom met het deeg een half uurtje in de koelkast.

Bak de chocolate chip cookies af in de voorverwarmde in ongeveer 8 à 10 minuten op 175°C. De koekjes zijn goed als goudbruin zijn.

Laat ze afkoelen op een rekje.

chocolate-chip-cookies-koekjes-van-koek-tot-cake-recept-1

Lees ook:

R E C E P T | Recept voor amandel mokka schuimtaart

Amandel mokka schuimtaart recept

R E C E P T | Cake bonbons met drank en chocolade

cake bonbons recept van koek tot cake

R E C E P T | Recept voor soesjes met gezouten karamel

soesjes-met-gezouten-karamel-recept-van-koek-tot-cake

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: