RECEPT | Pompoentaartcrème met slagroom

Direct naar het recept: Ingrediënten | Bereiding | Bestellen

De lekkerste leftovers gebruiken voor een toetje

thema: dessert 

Ons zeeuwen bin zuunig. Ja, ja, dat weten we nu wel. Altijd maar zeuren over die eeuwige zuinigheid. Wij gierige Zeeuwen. Nu kan je lachen. En zuchten. En kreunen. Maar als we alles zomaar in de prullenbak zouden mieteren, dan zouden er een heleboel gerechten niet ontdekt zijn. Want hoe vaak ontstaat er niet iets mega lekkers uit een mislukt gerecht of leftovers. Oké, werkelijk geen idee, maar daar gaat het nu niet om. Of zat je juist te zuchten en te steunen omdat ik moet zeggen dat we dingen sowieso niet moeten weggooien. Omdat het niet goed is voor het milieu, zoveel afval. Restjes weggeven is beter, toch meneer de milieuactivist? Echt hè, let je wel op? Ik zei toch dat we gierig waren. We houden het lekker voor ons zelf. En maken er iets anders van.

In mijn vorige blog over mijn variatie op de Amerikaanse pumpkin pie, maakt ik een pompoentaart met heerlijke chewy bodem. De randen van de pompoentaart bevatten meer bodem dan pompoen en dus vind ik het voor het zicht het mooist om deze weg te snijden. Zo kan je daarna veel mooiere blokjes van de pompoentaart snijden, met in verhouding genoeg pompoenvulling. Nu is die bodem van de taart echt heerlijk en dus zonde om weg te gooien. Eigenlijk kan je van die bodem ook gewoon koeken maken (yes, weer een idee). Zo lekker. Dus weggooien, zeker niet doen! Je bent een Zeeuw of niet.

Ik maak van de restjes pompoentaart een pompoencrème en combineer het met slagroom voor een super lekker toetje! Machtig, maar zeer smakelijk. Weggooien kan altijd nog!

Ingrediënten

Ingrediënten crème

  • restjes (randen) pompoentaart met chewy bodem
    restjes van andere taarten, zoals cheesecake kan natuurlijk ook!
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 50 ml melk
  • 75 gram witte chocolade gehakt
  • Extra witte chocolade geraspt

Ingrediënten slagroom

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje Klopfix

Bereiding

Bereiding crème

Snij de randen van je pompoentaart in stukken en maal fijn in de keukenmachine.
Smelt de witte chocolade in een pannetje samen met de melk, totdat de chocolade volledig is opgelost in de melk.
Voeg het witte chocolade mengels en 2 eetlepels amandelmeel toe aan de fijngemalen stukken pompoentaart en mix tot een smeuïge massa.

Bereiding slagroom

Klop de koude slagroom, met de kristalsuiker, vanillesuiker en klopfix stijf.

Samenvoegen

Neem kleine glaasjes of bakjes. Begin met een laagje pompoencrème. Dan een laagje slagroom. Eindig met een laagje crème. Versier met een beetje geraspte witte chocolade.

Leuk om samen met een stukje pompoentaart te serveren.

pompoencrème met slagroom toetje

Bestellen

Helaas, deze keer niet. Ja, als je ook een pompoentaart bestelt. Waar ik dan de restjes van snij en daar dan weer dit toetje van kan maken. En anders nee. Zal je toch zelf aan de bak moeten. Dus niet zo kinderachtig: pompoen kopen en aan de slag!

Lees ook:

R E C E P T | Pompoentaart met heerlijk chewy bodem

pompoentaart1

R E C E P T | Smeuïge triple chocolade brownies

triple chocolade brownies

R E C E P T | Zachte smaakvolle speculaas

zachte speculaas

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: