Kleine taartjes met een witte chocolade ganache, gezouten karamel en knapperige hazelnootjes
Eerder deelde ik al het recept uit het boek ‘Kleine taartjes’ voor de krokante bodempjes voor tartelettes. De mogelijkheden voor het vullen van deze gebakjes is eindeloos. Uit het boek van de bodempjes kwam ook het recept voor de vulling van de pure chocolade ganache met framboos. Maar je moet natuurlijk zelf ook eens wat uitproberen. En dus maakte ik deze tartelettes met witte chocolade ganache, gezouten karamel en knapperige hazelnootjes!
Ingrediƫnten
- 100 gram witte chocolade
- 25 gram extra chocolade ter decoratie
- 30 gram slagroom
- Gezouten karamelsaus, zie het recept
- Handje geroosterde en gehakte hazelnoten
- Beetje gehakte chocolade of een paar raw cacaonibs
Benodigdheden
Bereiding
Zorg dat je de tartelettes bodempjes afgekoeld en wel klaar hebt liggen.
Maak ook de gezouten karamelsaus, wanneer je deze niet op voorraad hebt volgens het recept.
Heb je geen kant-en-klaar geroosterde en gehakte hazelnoten? Rooster deze dan even in de oven (ongeveer 8 minuten op 200 graden tot goudbruin) en hak of mix ze daarna fijn.
Ganache
Hak de witte chocolade in stukjes en doe dit in een magnetronbestendige kom. Voeg de slagroom hier aan toe. Verwarm dit ongeveer 1 minuut in de magnetron. Roer goed door.
Vullen en decoreren
Pak nu de tartelettes bodempjes erbij en giet of schep de witte chocolade ganache in de bakjes. Schep of giet op de ganache een laagje gezouten karamel. Strooi hier bovenop weer wat geroosterde hazelnootjes en een paar raw cacaonibs en versier met streepjes gesmolten witte chocolade.
Op zoek naar een ander recept?
RECEPT | Krokante bodempjes voor tartelettes
Geef een reactie