Een heerlijke vegetarische quiche van mals brooddeeg
Uit de cursus bij Robèrt
Het is de Week zonder Vlees en dus een ideaal moment om dit recept met jullie te delen! Deze malse mini quiches met een vegetarische vulling kan je helemaal naar wens aanpassen en eet je natuurlijk het lekkerst vers uit de oven. Helemaal niet moeilijk en o, zo lekker.
Ingrediënten
Bodem
- 250 gram bloem
- 135 gram melk
- 7 gram gist
- 5 gram basterdsuiker
- 5 gram zout
Vulling
- 100 gram eidooiers (= van ongeveer 5 eieren)
- 100 gram room
- 100 gram ui
- 100 gram gesneden prei
- 100 gram champignons
- 100 gram paprika
- 200 gram geraspte kaas naar wens (mix bijvoorbeeld belegen met oude kaas)
- Peper, zout, cayennepeper naar wens
- Eventueel kun je naar wens natuurlijk gewoon vlees toevoegen: denk aan hamblokjes, uitgebakken spekjes, stukjes chorizo
Benodigdheden
- Cupcakevormpjes of andere kleine taartvormpjes (1 grote vorm kan natuurlijk ook)
- Boter of olie om de vormpjes in te vetten
Bereiding
Oven voorverwarmen: 200°C
Bodem
Kneed alle ingrediënten voor de bodem tot een mooi glad en soepel deeg.
Rol het deeg uit. Vet de vormpjes in met olie of boter en bekleed ze met het deeg. Snij overtollige randen weg.
Vulling
Snij alle groenten in fijne blokjes of reepjes. Meng de groenten met de room, eidooiers en kruiden.
Schep het mengsel in de vormpjes helemaal vol tot aan de rand.
Afbakken
Bak de mini quiches in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 18 minuten gaar. De quiche is gaar wanneer de vulling niet meer vloeibaar is.
Op zoek naar een ander recept?
Of misschien liever een ander recept?
Geef een reactie