Zin in een lekker fris en fruitig dessert? Ga dan voor deze mega simpele, maar heerlijke frambozenmousse
Een simpel recept voor een heerlijke frisse frambozenmousse die je lekker kan serveren als toetjes, maar ook heerlijk als vulling in een taart!
Ingredienten
- 2 blaadjes gelatine
- 225 gram frambozen (diepvries), of een ander fruit naar keuze!
- 30 gram suiker
- 250 gram slagroom
Benodigdheden
- Vormpjes of glaasjes om de mousse in te serveren
Bereiding
Week de blaadjes gelatine minimaal een aantal minuten in water.
Kook in de tussentijd de frambozen met de suiker. Zodra het een paar minuten gekookt heeft zet je het vuur uit. Puree de frambozen. Wil je geen pitjes? Zeef het geheel dan.
Pak nu de blaadjes gelatine uit het water (je hoeft deze niet uit te knijpen) en gooit deze bij de warme frambozenpuree. Roer goed door.
Klop ondertussen de slagroom lobbig. Pak je afgekoelde frambozenpuree erbij en roer een beetje slagroom door de frambozenpuree. Roer goed door. Spatel nu het frambozenmengsel door de slagroom.
Schep de mousse in glaasjes of vormpjes en laat opstijven of gebruik als vulling in een taart.
Maak je het toetje in glaasjes? Maak het geheel net wat leuker door bijvoorbeeld laagjes cake of verkruimelde koekjes in het glaasje af te wisselen met mousse. En leg een paar hele frambozen bovenop met een dotje slagroom. Of vul je tartelettes met deze mousse.
Geef een reactie