RECEPT | Tarte tartin

Een heerlijke tarte tartin die vers én warm het lekkerst is!

Uit de cursus bij Robèrt

Recept Tarte tartin met verse appels - uit de cursus bij Robert - van koek tot cake

Ingrediënten

  • 150 gram suiker
  • 50 gram glucose
  • 50 ml water
  • 70 ml slagroom
  • 5 st jonagold appels (of zoveel als nodig om de vorm dicht te maken)
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Benodigdheden

  • Lage cakepan (dicht) dus geen springvorm
  • Dunschiller en appelboor

Bereiding

Oven voorverwarmen: 200°C

Kook de suiker, glucose en water tot een donkere karamel. Verwarm in de tussentijd de slagroom om het verschil in warmte iets te verkleinen en dus ook het spetteren wat te verminderen (even in de magnetron). Voeg deze toe zodra de karamel bruin is. Let op: het spettert nog steeds! Roer door en giet op de bodem van je cakepan/dichte cakevorm.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in 5 of 6 stukken. Leg de appels in een ring op de karamel in de cakevorm. Vul ook het gat in het midden. Druk goed aan. Doe dit in totaal 2 lagen en druk ook de bovenste laag weer goed aan.

Pak de bladerdeeg plakjes, leeg de randjes over elkaar heen, rol uit en zorg dat je een lap hebt die over de randen van je cakevorm valt. Prik gaatjes in het deeg. Leg het deeg over de appels heen en druk een klein beetje aan, aan de randen.

Bak de tarte tartin in ongeveer 35 minuten gaar op 200°C.

Draai direct na het bakken de taart om en laat voorzichtig het vocht van de appels eruit lopen. Voorzichtig, dit is gloeiend heet! Leg de taart op een rooster voor het overtollige vocht en laat een klein beetje afkoelen. Maar niet te lang! Warm eten het lekkerst.

Recept Tarte tartin met verse appels - uit de cursus bij Robert - van koek tot cake

Op zoek naar een ander recept?

Zie het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: