Tartelettes met een verrassend frisse vulling van pure chocolade ganache en framboos
Eerder deelde ik al het recept uit het boek ‘Kleine taartjes’ voor de krokante bodempjes voor tartelettes. Maar met alleen een bodempje ben je er natuurlijk nog niet! De mogelijkheden voor vullingen zijn eindeloos. In het boek worden ook diverse recepten voor vullingen gedeeld en één daarvan is die van een pure chocolade ganache met framboos. Zó lekker en heel verrassend.
Ingrediënten
Dit recept, Uit het boek ‘Kleine taartjes’ van Meike Schaling, wat ik overigens een klein beetje heb aangepast, is voor ongeveer 12 taartjes van 6 cm doorsnee:
Ingrediënten
Frambozenpuree
- 125 gram frambozen (mag gewoon diepvries zijn)
- 20 gram suiker
Ganache
- 100 gram pure chocolade
- 60 gram frambozenpuree
- 60 gram slagroom
- 10 gram honing
Benodigdheden
- Afgebakken tartelettes bodempjes
- Pannetje
Bereiding
Frambozenpuree
Ontdooi de frambozen. Meng met suiker in een blender. Zeef de puree.
Ganache
Hak de chocolade in stukjes en doe dit in en kom.
Verwarm de slagroom, frambozenpuree en honing in een pannetje en breng aan de kook.
Giet zodra het kookt het mengsel op de gehakte chocolade. Roer goed door tot het een egaal mengsel is.
Vullen en decoreren
Pak nu de tartelettes bodempjes erbij en giet of schep de ganache in de bakjes. Ik liet op ieder gebakje een paar druppels frambozenpuree vallen die ik vervolgens met een prikker door de ganache haalde. Het resultaat vond ik niet zo geslaagd, dus dat doe ik de volgende keer niet meer! De streepjes maakte ik met witte chocolade.
Op zoek naar een ander recept?
RECEPT | Krokante bodempjes voor tartelettes
Geef een reactie