RECEPT | Eierkoeken 

Direct naar het recept: ingrediënten | bereiding

Super simpel, lekker naturel, maar zoveel lekkerder dan in de winkel!

Er zijn vrouwen die geen make-up dragen, gewoon nooit niet. Er zijn vrouwen die gewoon een beetje make-up dragen, niet te veel, noem het verzorgd. En er zijn vrouwen die heel hun gezicht hebben vol geplamuurd, waarbij je geen enkel rimpeltje of streepje meer ziet op hun gezicht. En als je dan een grapje maakt, twijfel je of ze aan het lachen zijn of dat ze gewoon totaal geen humor hebben en hun gezicht daarom nog steeds strak staat. Alsof ze botox gebruiken. Vrouwen die eruit zien als clowns, of Morticia uit de Adams family. Of van die vrouwen die denken dat ze nu super aantrekkelijk zijn, omdat ze hun puistenkop hebben gecamoufleerd met een dikke laag make-up. Maar die kleur is dan ook nog eens niet goed uitgekozen en oranje in plaats van een passende huidskleur. Waardoor ze op een Oempa loempa lijken.

Of dat mannen zeggen: “O die, met dat masker wat je er zo kan afpellen, als de schil van een sinaasappel vol putten”. Ik vraag me dan toch zorgelijk af hoe dat gaat in een nieuwe relatie. Die jongen gaat toch echt op date met iemand die er in werkelijkheid totaal anders uitziet. Waarschijnlijk doet zij de eerste dates haar make-up niet af met het slapen gaan. En als ze ’s morgens wakker wordt is haar hele kussen oranje. Je ziet hem al denken ‘WTF is daar gebeurd’. Maar de echte shock moet nog komen. Als ze besluit ’s avonds haar make-up af te doen en hij op een dag naast haar wakker wordt en gewoon COMPLEET iemand anders ziet. En dan komt de echte WTF, want “WTF heb jij, onbekend lelijk persoon, met mijn vriendin gedaan”, hoor ik hem denken.

Nu hoop ik dat mensen mij niet in die categorie indelen. En dan bedoel ik, even voor de duidelijkheid, de categorie mensen die op een Oempa loema lijken (althans ik mag toch hopen dat daar niet op lijk en anders heb ik hele nare vriendinnen die mij voor lul laten lopen). Toch ga ik niet graag de deur uit zonder make-up. Want die keren dat ik zonder make-up de deur uitging, was een van de eerste dingen die ik kreeg te horen: “Och, ben je ziek?” Wát zeg je? Ziek? Heb ik echt zo’n grauw graftakke hoofd dan zonder make-up? Dat je nu denkt dat ik ziek, zwak en misselijk ben. EN BEDANKT HE. Nooit meer dus. Al moet ik even snel om een boodschap, mij niet gezien. Dan gaat er een klein beetje op, om in ieder geval een beetje levend te lijken. Gelukkig is er ook iemand die mij mooier vindt zonder make-up. Lekker naturel.

Soms is een recept naturel ook gewoon het lekkerst. Neem een eierkoek. Super simpel en zonder poespas!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuf zout

 

Bereiding

oven: 180 graden Celcius | Bakplaat

recept-eierkoeken-van-koek-tot-cake-2

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Mix de eieren met zout in een beslagkom in 10 minuten schuimig. Voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe en klop in zijn geheel nog eens 5 minuten.

Zeef bloem en bakpoeder bodem de kom met eieren en schep voorzichtig door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit of schep hoopjes op de bakplaat. Bak de eierkoeken op 180 graden Celcius in ongeveer 10 minuten gaar. Check na 8 minuten of ze nog niet te bruin zijn.

Laat ze afkoelen op een rekje. Vind je dat krokante randje ook zo lekker? Nou, die krijg je niet in de supermarkt hoor. In de tijd dat jij naar de supermarkt ben gereden en terug, heb je zelf deze veel lekkerdere eierkoeken gebakken! Dus waarom zou je ze in hemelsnaam nog daar halen?

simpel recept eierkoeken van koek tot cake

Lees ook:

R E C E P T | De allerlekkerste simpele cake bonbons met je favoriete drank

cake bonbons recept van koek tot cake

R E C E P T | Soesjes met karamel

soesjes met gezouten karamel karamelsaus salty caramel

R E C E P T | Blondies met een swirl van framboos of aardbei

Recept blondies met aardbei

> Of ga naar het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: