UPDATE | Update, update!

UPDATE! Iets met geen mening hebben, geen maat kunnen houden, vlinderen, keuzestress, Sjaak Afhaak. Ohja en bakken!

Een update voor alle lieve lezers, mailers en scharrels (Geintje. Of misschien ook niet).

Bloggen en bakken heeft geruime tijd op zich laten wachten. Nu denkt iedereen: geef corona maar weer de schuld. Ja, corona is kut en ik ben het schijt en schijt beu. Maar corona was dan ergens ook meteen mijn gelukje. Of niet. Corona zorgde ervoor dat de wens naar afhaal- en bezorgbestellingen overal in Nederland steeg. Dus daar had ik van kunnen profiteren. Maar nee, ik was juist net daarvóór gestopt met bakken. Een tijdelijke pauze. (En men dacht door corona, dus dat was eigenlijk prima.) Een pauze die inmiddels wel een soort van oneindig lang lijkt te duren. Sorry hè mensen! Maar ik denk dat het zelfs ook gewoon nog wat langer duurt met die luie reet van me. Kijk, ik zal het eens even haarfijn proberen uit te leggen voor de geïnteresseerden hier.

Bakken is nog altijd mijn hobby. En dat houd ik voorlopig graag ook nog even zo! Maar toen die hobby rond eind februari in gevaar kwam, net als m’n sociale leven, moest ik het wat drastischer aanpakken: even niks!

Vlinderen is top, maat houden gaat minder.

Ik ben een mens van uitersten zeg maar. Iets met mate doen, kan ik niet zo goed. Maar echt gewoon niet zo goed. Wijn drinken met mate? Proest, laat me niet lachen: die fles moet leeg! Ja, net als dat jij die zak chips in één keer leeg vreet dus hè. Daar zit bij jou net zoveel maat houden in, dus niet meteen zo afkeurend doen met je zure gezicht. Waarschijnlijk kennen de meesten dit probleem. Nu gaat bij mij die zak ook gewoon leeg hè. Met een fles wijn erbij en een reep witte chocolade in m’n bakkes na. Dat soort mate. En nee, dat is niet alleen met eten en drinken. Dat is dus ook met bakken. Of series kijken. Of twijfelen. Hobby’s uitproberen, ook zo’n leuke (Lach maar meiden, hoor het jullie nog zeggen. Lekker recordje al wel trouwens). En piekeren en wakker liggen (dus ga ik maar een blog schrijven). Wandelen met je verrotte knie, terwijl je rustig aan moet doen van de fysio en niet te ver mag lopen. Ohja en daten. Waarom zou je dat ook eigenlijk met mate moeten doen? Wist je dat er mensen zijn die dat vlinderen noemen? Hoe heerlijk is dat. Je date een beetje rond als een soort nieuwe hobby en dat krijgt dan die lieflijke, sprookjesachtige benaming van vlinderen. Love it, geeft het toch wat extra sjeu hè. En bemoedigt om nog meer te vlinderen! En te cocoonen en te rupsen.

Sjaak Afhaak

Anyway. Met mate is voor later joh! Lekker van genieten. Van alles en iedereen. En dat gaat niet als je reet het hele weekend in de keuken staat te ploeteren. En als je zusje en terror broer a.k.a. terror 1, voor de zoveelste keer vragen of je drankjes wil doen (in meervoud, want “een drankje doen” is natuurlijk in alle opzichten een leugen en jezelf voor de gek houden) en wil komen rellen en je weer eens Sjaak Afhaak bent. Dan kan je jezelf afvragen of het nog een hobby is. Dat bakken dus hè. Jullie hebben wel door wat mijn andere hobby is. Naast vlinderen.

Keuzestress

Even zonder gein. Bakken vind ik geweldig! Maar dat vind ik alleen als ik dat dus in alle rust en ruimte, op mijn gemakje, met al m’n liefde en passie kan doen. En ik weet op dit moment even nog niet hoe. Want alles wat ik mág maken is zó leuk. En dan krijg ik keuzestress. Ook zo’n gevalletje: keuzestress. “Je hebt ook geen mening”, zei een botte lul laatst nog tegen me. Nee lul, ik heb wel een mening, maar ik vind gewoon heel veel leuk en maak niet graag de verkeerde beslissing! En dan duurt het gewoon wat langer om de juiste keuze te maken. Of ik kan niet kiezen en doe het allemaal! En dan sta je daar weer dat hele weekend te bikkelen en nachten door te halen. Ik klaag niet, het is voor een goed doel hè, ik ga er uiteindelijk zelf voor. Nadat ik net had voorgenomen nog maar één taart te bakken per weekend. Of welk getal er ook in mijn hoofd zat. Een mooi getal wat goed past binnen de betekenis van iets met mate doen in ieder geval. Wat ik dus niet kan. Verloren zaak.

Conclusie

Conclusie: ik denk en twijfel nog even na over mijn bakavontuur vol taarten, eclairs en cupcakes voor vrienden en familie. Hoelang? Dat kan wel even duren. Dit wordt waarschijnlijk weer lekker wikken en wegen, onder het genot van vele hapjes en drankjes. Terwijl ik nog even door vlinder.

OHJA! Ik ga m’n blog in de tussentijd wél voorzien van receptjes, probeersels, misschien wat avonturen, belevingen en tips voor leuke tentjes en weet ik wat allemaal. Want het voordeel van geen mate houden en maten maken (lees: vlinderen), is dat je nog eens ergens komt en dingen ontdekt. Die dingen deel ik graag met jullie! Voorzien van mijn ongezouten mening (ja lul, mening). Dus als je het leuk vindt, houd m’n blog weer in de gaten of meld je aan voor de updates. En als je het niet leuk vindt, lekker wegblijven. Doei. Tot ooit of nooit!

Ga jij nu bakken?

Geïnspireerd geraakt door het vlinderen? Check mijn recept voor bladerdeeg kaasvlinders. Fucking lekker!!

Recept kaasvlinders bladerdeeg - van koek tot cake

Disclaimer: deze blog is met een dikke knipoog geschreven. Niet alles natuurlijk ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: