CORONAPROOF | Knoflooflooksoep

Hét recept om mensen op afstand te houden óf juist nu te eten nu je eenzaam en alleen bent!

Tik tak, tik tak. De weken tikken langzaam verder en je sociale leven wordt er niet veel gezelliger op. Ja, we zijn inmiddels allemaal aan het online borrelen, quizen en gamen om het nog enigszins sociaal en leuk te maken. Maar dat begint langzaamaan ook je strot uit te komen. Geef toe.

We zijn sufgeluld van een hele dag videobellen, waardoor je aan het einde van de middag geen digitaal gezicht meer kan verdragen. Sommige mensen zie en spreek je vaker dan in het echt, waar je ook niet altijd even gelukkig mee bent. En hoe leuk en goedbedoeld het allemaal ook is, je mist gewoon iets. Het is in de verste verte niet te vergelijken met een lekkere borrelavond met vriendinnen of vrienden. Zo één waar je na een paar drankjes en shotjes bijvoorbeeld bedenkt dat het een ultiem plan is om op elkaars rug te klimmen. En dit te filmen. Omdat je denkt dat dit nooit mis kan gaan. Nee hoezo, wat kan er dan misgaan? Met als doel een artistieke topfoto na een intensieve klautersessie. In werkelijkheid heeft de één bijna een gebroken rug of nek. En heb je alleen foto’s met een schoen in de lucht of een bewogen en wazige compositie. Ergens ook weer artistiek natuurlijk. Maar een goed idee: nehh. Dat moge duidelijk zijn. Het is een godswonder dat er nog serieus geen ongelukken zijn ontstaan bij dit soort uiterst verstandige ideeën. En die weerhouden je er uiteraard niet van het volgende keer weer gewoon te proberen. Of avonden waarop je briefjes vindt in de brievenbus van boze buurvrouwen die klagen over overlast en vreemde gevonden voorwerpen – zoals verstopte uien voor de deur (weer eens wat anders dan paaseieren zoeken) – heb ik ook al in tijden niet meer meegemaakt. Of belletje lellen bij bekenden als een stel kleuters, terwijl je dik in de 20 bent. Deze oldtime favorite en soms op dat moment gewoon het beste idee, is net iets minder leuk wanneer je dat helemaal alleen moet doen. Of virtueel. Hoe dan? Dit soort momenten ga je never nooit meemaken tijdens een virtuele borrel. Dat snap je. Hoeveel drank er ook in het spel is. Nee, corona kan soms best ongezellig zijn.

Coronaproof soep Knoflooksoep Hét recept om mensen op afstand te houden óf juist nu te eten nu je eenzaam en alleen bent!
Resultaat van een klautersessie op elkaars rug

Dus. Je zit binnen. Je ziet geen mens. Zo’n echte, niet zo’n virtuele. Geen vrienden, geen familie. En… er zijn geen dates. Single zijn is een partijtje kut. Nee, ik snap dat samen zijn met je vent nu ook niet altijd ideaal is. Ja, jullie mogen ook echt wel even klagen: samen werken, eten, tv kijken, pauze houden, ademen. Echt waar, ik snap het. Die vent van je wil je op den duur ook gewoon bij de glasbak leggen. Maar vrijgezel zijn is ook gewoon ruk. Miskijk je daar niet op. Tinder draait ondertussen wereldwijd overuren. En heel bijzonder: mensen gaan ineens tegen hun match praten. Nee serieus, praten. Uniek! Alleen swipen is er niet meer bij. Je verveelt je zo erg, dat je een gesprek begint. Tegen die mannen. Op Tinder. Wauw, sommigen wisten niet eens dat die functie aanwezig was. Nu is dat allemaal leuk en aardig. En de sociologen zijn enthousiast, want zo kan je ontdekken of je echt een fatsoenlijk gesprek met iemand kan voeren. Je hebt er tenslotte alle tijd voor. Ja, leuk. En dan. 3 maanden? 6 maanden. 2 jaar lang? Praten. Je tijd verdoen met iemand die daarna gewoon retesaai blijkt te zijn. Of een kop zo lelijk als de eerste mislukte pannenkoek die je meteen de kliko in mietert. Nee, Tinderen is leuk tijdverdrijf, maar daten zit er voor velen gewoon niet in. In werkelijkheid is een date met de wijnfles het meest realistische vermaak, wat net iets te vaak plaatsvindt bij velen. En je vreet jezelf al weken vol met alles wat los en vast zit in huis. Ook niet erg, aangezien je toch niemand je ziet, laat staan naakt. En als je dan eindelijk iemand ziet, netjes aan de regels houdend van onze vriend Rutte, zie je die persoon op een afstand waarop, je naast corona, ook geur lastig kan overbrengen. En komt dát nou net ff mooi uit. Hét recept wat je nú moet proberen, omdat de situatie daar nu gewoon perfect voor is. (En ‘nu’ kan dan betekenen – meneer Rutte graag doorhalen wat niet van toepassing is – deze maand/tot na de zomer/een jaar/twee jaar. *Deze tekst wordt aangepast na iedere persconferentie). Geloof mij beste mensen, na het eten van dit recept blijven alle schatjes, rotzakjes en debieltjes uit je buurt! Gegarandeerd! Wel meer dan 1,5 meter zelfs. Dus, omdat je toch lekker alleen kan meuren thuis: alle knoflookballen verzamelen, het is tijd voor een coronaproof soepje! De lekkerste knoflooksoep naar Oostenrijks recept! Met slechts een knoflookteentje of 15.

Het ideale recept voor eenzame coronatijden. En nou ja, eigenlijk gewoon dé perfecte uitkomst voor mensen die je op afstand wíl houden!

Smakelijk eten en enjoy the distance!

Coronaproof soep Knoflooksoep Hét recept om mensen op afstand te houden óf juist nu te eten nu je eenzaam en alleen bent!

Recept Oostenrijkse Knoflooksoep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 1/2 eetlepel roomboter
  • bol knoflook of ongeveer 15 teentjes knoflook
  • 2 1/2 eetlepel bloem
  • 3/4 liter vleesbouillon
  • 1/4 liter room
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • knoflookcroutons of wat bieslook voor de garnering

Bereiding

Stoof ui in boter. Stoof knoflook kort mee. Voeg de bloem toe en laat garen. Voeg de bouillon en room toe, roer kort door en laat 20 minuten zacht koken.

Voeg na het koken peper en zout toe plus de nootmuskaat toe en mix met de staafmixer glad.

Tip: Eet de soep met zelfgemaakte knoflookcroutons. Stoof hiervoor knoflook in roomboter en voeg broodjeskorst/oud brood in blokjes toe. Bak krokant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: