RECEPT | Amandelcakejes

Het recept voor simpele, maar heerlijke amandelcakejes

Uit de cursus bij Robèrt

Recept voor simpele amandelcakejes met vulling naar wens - van koek tot cake

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 220 gram amandelspijs (amandelen, suiker en ei)
  • 100 gram ei = 2 eieren
  • 15 gram bloem

Ingrediënten

  • cakevormpjes naar wens, bijvoorbeeld vormpjes met ruimte voor vulling
  • spuitzak


Bereiding

Oven: voorverwarmen op 170°C

Roomboter met amandelspijs mixen en daarna één voor één de eieren toevoegen. Laat even draaien.

Zeef de bloem en spatel door het beslag. Vul de vormpjes met beslag. Makkelijkste is om hier een spuitzak voor te gebruiken. Het beslag is vrij dun.

Bak de cakejes 25 minuten op 170°C

Laat de cakejes na het bakken goed afkoelen. Werk de cakejes af met bijvoorbeeld karamel, jam of poedersuiker.

Recept voor simpele amandelcakejes met vulling naar wens - van koek tot cake

Op zoek naar een ander recept?

Zie het overzicht recepten

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: