RECEPT | De lekkerste appeltaart met laagjes deeg

De lekkerste appeltaart door die heerlijke laagjes deeg!

Iedereen vindt de appeltaart van zijn moeder de lekkerste. Nou, ik dus ook. Ik kan er mee ontbijten, lunchen, avondeten: de hele dag door! Wat deze appeltaart zo lekker en uniek maakt? Laagjes deeg tussendoor! Want juist het deeg maakt het zó lekker! En dat is, uh was… hét geheim van deze allerlekkerste appeltaart.

En vergeet niet: vooral geen rozijntjes, geen appeltjes die te groot gesneden zijn, harde stukjes klokhuis die niet goed verwijderd zijn. Dat soort dingen. Gewoon niet doen. Deze appeltaart is perfect zonder stukjes, lekker zacht en met heel veel heerlijk en smaakvol deeg! Ik zou zeggen: probeer het recept en oordeel zelf!

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Ingrediënten

Voor het appeltaartdeeg

  • 300 gram boter
  • 240 gram rietsuiker
  • 375 gram bloem
  • 2/3 zakje bakpoeder
  • 1 ei

Voor de appeltaartvulling

  • 1,5 kilo appels in stukjes
  • 75 gram rietsuiker
  • 5 theelepels kaneel
  • Ei om te bestrijken

Benodigdheden

  • Springvorm van ongeveer 25 centimeter
  • Appelboor en dunschiller
  • Kom voor de appeltjes
  • Deegroller

Bereiding

oven: voorverwarmen op 180 graden

Vulling

Het liefst maak je de vulling de avond van te voren. De smaken van de kaneel en suiker kunnen dan lekker in de appeltjes trekken en het vocht komt uit de appeltjes, waardoor je geen zompige taart krijgt.

Schil de appels, haal het klokhuis eruit (met een appelboor is makkelijk) en snij nu hele dunne plakjes.

Doe de plakjes in een bak, voeg hier de suiker en kaneel aan toe, dek af en laat zo lang mogelijk staan (liefst een nachtje).

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Deeg

Maak het deeg. Mix eerst de suiker met de boter luchtig. Voeg hier het ei aan toe. En meng tot slot de bloem erdoor. Verpak in folie en laat een uurtje rusten in koelkast tot de boter weer wat harder is geworden. Je kan dit ook de avond van tevoren doen als je dan toch ook bezig bent met de appeltjes.

Opbouwen

Pak je springvorm erbij. Pak een deel van je deeg, ongeveer 1/3 of 1/2, rol het uit en bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de springvorm. Dit hoeft echt niet netjes. Doe het desnoods in stukjes en druk het tegen elkaar aan. Je ziet er straks niks meer van! Als alles maar bedekt is en er dus geen gaten meer in het deeg te zien zijn.

Leg hier vervolgens een laagje appel overheen. En bedek dit weer met een dun laagje deeg. En herhaal dit nu nog zo’n 2 keer!

Op de laatste laag appeltjes komt deeg ter decoratie! Helemaal zoals jij dat wil!

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Afbakken

Bak de appeltaart in ongeveer 75 minuten op 180 graden Celsius gaar. Wordt hij al sneller bruin dan je zou willen? Leg er dan een stukje aluminiumfolie op. De taart moet mooi goudbruin uit de oven komen! En natuurlijk gaar.

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Recept voor de lekkerste appeltaart met laagjes deeg - van koek tot cake

Op zoek naar een ander recept?

RECEPT | Krokante bodempjes voor tartelettes

Recept bodempjes tartelettes kleine taartjes petit gateau - van koek tot cake

Of zie het overzicht recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: